Асоциацията на организациите на българските работодатели намира търга на Булгаргаз“

...
Асоциацията на организациите на българските работодатели намира търга на Булгаргаз“
Коментари Харесай

БСК: Търгът на „Булгаргаз“ с начална цена от 380 лв./MWh е скандален


Асоциацията на организациите на българските работодатели намира търга на „ Булгаргаз “ с начална цена от 380 лева./MWh за абсурден. Председателят на управителния съвет на Българската стопанска камара (БСК) и ръководител на АОБР за 2022 година, по предписание на АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, изпрати писмо до президента и министър-председателя, в което упорства Министерският съвет и спешният щаб да преустановят обстановката, която организацията дефинира като „ безпорядък “, и да стартират да вземат национално виновни решения, оповестиха от пресцентъра на Камарата.

„ Булгаргаз “ афишира търг с начална цена от 380 лева./MWh! Индустрията, топлофикациите и семействата изнемогват измежду лято при а „ Булгаргаз “ купува за септември на 380 лв.. Такива цени не могат да се компенсират от по-евтиния азерски газ. Тези цени ще затрият българското произвеждане, ще доведат до банкрут топлофикациите и ще оставят българите на мрачно, студено и без работа на прага на зимата “, се акцентира в писмото на работодателите.

Според тях, в случай че вземахме декларираните количества от „ Газпром износ “, при актуалните цени на холандския газов хъб TTF (206-207 EUR/MWh), цената им за септември би била от порядъка на 131 USD/MWh или под 250 лева./MWh. Вместо това, ние търсим газ незнайно от кое място на цени 1,5 пъти по-високи, показва бизнесът.

Според Асоциацията сходни дейности са безотговорни към националния интерес, обричат българските производства – от дребната хлебопекарна до знакови предприятия. Поставят под въпрос топлото и светлото на българина и рискуват стабилността на цялата енергетика. Работодателите желаят задоволителни количества газ и търпими цени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР