Асоциацията на къмпингите в България публикува вторите и финални за

...
Асоциацията на къмпингите в България публикува вторите и финални за
Коментари Харесай

Морските къмпинги отчитат по-силен сезон от миналата година

Асоциацията на къмпингите в България разгласява вторите и финални за сезона данни за посещаемостта в местата предлагащи къмпинг настаняване в страната.
Морските къмпинги като цяло регистрират по-силен сезон от предходната година. Повечето притежатели записват по-добри резултати през 2022 година, изразяващи се допълнително туристи и по-високи доходи от нощувки.
При къмпингите навътре в страната сезонът също завършва на равнище по-добро или сходно на това от 2021 година Местата предлагащи къмпинг настаняване в тази зона от страната са повече на брой от морските и са доста разнообразни по тип, потенциал и локация.
Част от тях се посещават най-вече от непознати туристи, а други са желани от доста българи.
Данните на Асоциацията на къмпингите в България демонстрират и забавна картина по отношение на националността на туристите по къмпингите у нас. На морето главният контингент от почиващи на палатка, каравана и кемпер са българи. На второ място по брой се подреждат туристите от Германия. Топ 5 се добавя от къмпингуващи от Чехия, Румъния и Полша.
Националността на гостите по къмпингите навътре в страната е по-шарена. На първо място по брой излизат германците.
Българите по някои къмпинги са най-многобройни туристи, само че на други са едвам на четвърто и даже пето място.
Пътуващите туристи от Нидерландия се подреждат измежду най-многобройните. Другите най-чести гости на родните ни къмпинги навътре в страната тази година са жителите на Белгия, Румъния, Франция, Англия, Италия.
Миналата 2021-ва година беше рекордна по брой туристи за доста от къмпингите в България. Преди началото на дейния сезон съществуваха известни терзания за актуалната година, поради несигурността, която войната в Украйна породи и високите цени на горивата. Но резултатите на къмпингите през този сезон развенчаха опасенията.
Данните са събрани посредством анкета измежду членовете на асоциацията - притежатели и шефове тук-там предлагащи къмпинг настаняване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР