Асоциацията на фермерите в Долна Саксония съобщи, че в момента

...
Асоциацията на фермерите в Долна Саксония съобщи, че в момента
Коментари Харесай

Германски фермери се оплакват, че неспиращият дъжд е наводнил нивите им

Асоциацията на фермерите в Долна Саксония заяви, че сега съвсем всеки фермер е обиден от наводненията, породени от интензивните превалявания, съобщи ДПА.

Това се дължи на огромните количества превалявания през последните седмици. Понастоящем не е допустимо да се оцени тъкмо какъв брой аграрни площи са били директно наранени от излезли от коритата си реки или от наводнения от други водни басейни.

" Няколкостотин хиляди хектара обработваема земя и пасища са наводнени ", сподели президентът на " Ландфолк Нидерсаксен " (Landvolk Niedersachsen) Холгер Хенис пред ДПА.

Стотици ферми също са наранени, " само че за благополучие малко от тях толкоз мощно потърпевши, че да се наложи изтегляне на добитъка ", изясни Хенис.

" Солидарността сред фермерите е голяма. Всеки оказва помощ на всеки ", подчертаха от асоциацията. Наложило се е единствено няколко стопанства с млечни крави да бъдат евакуирани. Настаняването им обаче е било изключително предизвикателство, защото заместващите ферми е трябвало да имат и нужната технология за доене.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР