Асоциацията на европейските производители на автомобили (ACEA) предрича безпрецедентна криза

...
Асоциацията на европейските производители на автомобили (ACEA) предрича безпрецедентна криза
Коментари Харесай

14 млн. европейци от автоиндустрията остават без работа заради коронавируса

Асоциацията на европейските производители на коли (ACEA) предсказва невиждана рецесия в бранша поради пандемията от COVID-19. Неработещите фабрики, прекъснатите снабдителни вериги и затворените дилърски центрове могат да оставят без прехранване 14 милиона души.

" Епидемията избухна в Китай, само че бързо обхвана ЕВропа и докара до най-тежката рецесия в автомобилната индустрия. Въпреки държавната поддръжка в страните от Евросъюза фирмите са принудени да затварят заводи, а дилърите - представителства, което слага под опасност финансовото бъдеще на 14 млн. индивида ", разяснява генералният шеф на ACEA Ерик Марк Юитема. Той приканва държавните управления Еврокомисията да създаде ограничения, които да попречат на пандемията на нанесе " фундаментални вреди върху иновационните и проучвателен благоприятни условия на бранша ", както и да се приготви за парични помощи за възобновяване на производството.

От ACEA акцентират също, че производството и доставките на части и гаранционната поддръжка са едни от най-важните фактори за опазване на структурната целокупност на автомобилната индустрия. Те могат да обезпечат оцеляването на логистичните вериги и да поддържат работата на избавителните служби и бързата помощ. Юитема счита, че Европейски Съюз би трябвало да подсигурява безплатното придвижване на хранителни артикули, медикаменти, аварийни елементи и горива във всички страни-членки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР