Асоциацията на европейските журналисти - България е потресена от вестта

...
Асоциацията на европейските журналисти - България е потресена от вестта
Коментари Харесай

АЕЖ: Недопустимо е да се спекулира с убийството на тв водещата Виктория Маринова

Асоциацията на европейските публицисти - България е потресена от вестта за убийството на Виктория Маринова, административен шеф и водеща в телевизия TVN Русе, оповестиха от там в своя позиция.
Асоциацията изрича съболезноявания и упорства за дейно следствие на жестокото закононарушение.
" АЕЖ-България приканва да не бъде изключвана авансово нито една допустима версия за убийството, в това число и тази за аргументи, свързани с работата на жертвата. В същото време, преди да има съответни и потвърдени обстоятелства, е неприемливо да се спекулира дали случаят има отношение към тематиката за свободата на изложение в България ", добавя се в позицията.
Последното предаване на Маринова е от 30 септември и е включвало изявление с публицисти Димитър Стоянов от " Бивол " и Атила Биро (Attila Biro) от RISE Project Romania, задържани до момента в който водят следствие за корупция при разпределението на средства за европроекти от " Джи Пи груп ". Именно това породи спекулации дали убийството не е обвързвано с работата ѝ. Засега от полицията споделят, че преглеждат всички версии, само че тази не е измежду най-вероятните.

30-годишната Виктория Маринова бе открита мъртва в Русе. Тя е била пребита и обезобразена, по всяка възможност и изнасилена, въпреки че се чака съдебно-медицинската експертиза да удостовери дали това е по този начин.
Все още няма арестуван за закононарушението.
На мястото са осъществени два огледа и са разпитани очевидци. Назначени са няколко експертизи. Работи се по всички вероятни версии, съобщи окръжният прокурор Георги Георгиев. Той съобщи, че е конфискуван автомобила на жертвата. Колата не била наоколо до мястото, където е намерено тялото, само че било открито, че е оставена там от дамата. Назначени са разнообразни по тип експертизи, в това число и механически - на мобилни устройства. Установен е маршрутът на жертвата. При откриването на тялото са липсвали мобилният телефон, ключовете за автомобила, очилата ѝ, както и част от облеклата.
Междувременно на следващия ден в София се провежда бдение в памет на Маринова. То ще се организира от 18:30 на площад " Света Неделя ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР