Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) в България поиска обяснения от

...
Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) в България поиска обяснения от
Коментари Харесай

Асоциацията на европейските журналисти пита дали Цацаров има отношение към проверката на ”Биволъ“

Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) в България изиска пояснения от Върховната касационна прокуратура (ВКП) за инспекцията против публицистите от проверяващия уебсайт ”Биволъ “ Асен Йорданов и Атанас Чобанов.

”В рамките на тази инспекция, Асен Йорданов е разпитван над три часа от полицията в четвъртък. Когато се подхващат сходни дейности против публицисти и изключително против такива, които проверяват хипотетични злоупотреби, осъществени от високопоставени представители на страната, в това число и от ръководители на прокуратурата, е безусловно належащо да бъде показано на обществото, че не става дума за ответна принуда от страна на управляващите върху неуместни за тях журналисти”, показват от АЕЖ.

От там пишат, че са създали няколко безуспешни опита да се свържат с представителя на прокуратурата Румяна Арнаудова. Досега няма информация за случая.
Затова от АЕЖ упорстват за отговорите на следните въпроси:

• С данни защо закононарушение разполага прокуратурата, какъв е предметът на инспекцията и на какъв стадий се намира тя?


• Какво е наложило двамата публицисти да бъдат разследвани от Върховна касационна прокуратура, като орган от най-висша инстанция, а не от районните или окръжни прокуратури по непрекъснат адрес, които по предписание би следвало да са способени?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР