Асоциацията на доставчиците на телевизионни програми (АДТП) проведе своята Пета

...
Асоциацията на доставчиците на телевизионни програми (АДТП) проведе своята Пета
Коментари Харесай

АДТП иска промяна на режима на регистрации на телевизионните програми

Асоциацията на доставчиците на телевизионни стратегии (АДТП) организира своята Пета годишна конференция на 9 и 10 април 2019 година В нея участваха над 150 представители на повече от 50 платформи, регулатори и сътрудници.
И тази година конференцията се трансформира в най-големия спорен конгрес за телевизионната промишленост в България.
Годишната конференция на АДТП се утвърди като място за продан на отзиви, показване на нови хрумвания и опция за другарство сред малките екрани и операторите.
Борбата с пиратството и неплащането на авторски и сродни права събра на едно място представители на промишлеността и държавните органи- Съвет за електронни медии, КРС, Министерството на културата и ГДБОП.
„ Икономическата конюнктура става все по-тежка и възприятието за безотговорност при непозволеното потребление на телевизионни стратегии довежда до това, че от ден на ден оператори минават в сивия бранш и стопират да заплащат авторски права на всички телевизионни оператори, което поврежда както малките екрани, по този начин и тези платформи, които работят законно и заплащат дължимите права. Ето за какво на форума се обединихме и малките екрани, и организациите, представляващи операторите да потърсим вероятни решения. " съобщи Яна Иванова, ръководител на Асоциацията на доставчиците на телевизионни стратегии.

На конференцията бяха набелязани редица проблеми, като присъстващите потърсиха работещи решения. Всички участници реализираха консенсус по предлагането на АДТП да се предложи изменение на режима на регистрации на стратегиите в Съвета за електронни медии, което ще направи процедурата по-ефективна и ще освободи административен потенциал, който да бъде ориентиран към осъществяване на контролните функционалности на регулатора.
Беше разискван импортираният за гласоподаване законопроект за изменение и допълнение на ЗАПСП, като операторите от новата организация Асоциация на Българските телекомуникациионни оператори показаха своите опасения по отношение на предлагания нов механизъм на надзор с автоматизирани средства.
Участниците в конференцията се сплотиха към това, че битката с пиратството изисква публично-частно парньорство и обединенние на малките екрани, оператори и регулатори, защото то поврежда всички. Ще се търсят решения предложенята да се облекат в законодателни промени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР