Асоциацията на българските застрахователи отбелязва (АБЗ), че автомобилът се поставя

...
Асоциацията на българските застрахователи отбелязва (АБЗ), че автомобилът се поставя
Коментари Харесай

АБЗ започва кампания за животозастраховането

Асоциацията на българските застрахователи отбелязва (АБЗ), че автомобилът се слага преди всичко, когато става въпрос за застрахователна отбрана. Налице е обаче наклонност за нараснал потребителски интерес и динамичният растеж на животозастрахователния бранш през 2021 година Сред аргументите е коронавирус рецесията, която накара хората да се замислят по какъв начин да се подсигурят против рисковете за своя живот и здраве. Заедно с това се отбелязва засилен растеж при капиталовите застраховки вследствие на търсенето на по-изгодни други възможности за спестяванията в изискванията на нулеви лихви по депозитите. По тази линия на бизнес нарастването на премийния доход на годишна база към август 2021 година доближава 140%.

Същевременно, животозастраховките са измежду най-слабо познатите застрахователни артикули, сочат данните от национално-представително изследване на АБЗ. Например, единствено двама от 10 души са наясно с трите аспекта на спестовните животозастраховки - риск, спестявания, данъчни облекчения. Необходимостта да се адресира тази композиция от нараснал интерес и слаби знания за животозастраховките е измежду мотивите за осведомителната самодейност на АБЗ.

" Все повече хора осъзнават, че като застраховат своя живот и здраве, в действителност дават успокоение и финансова сигурност на себе си и околните си. Целта на нашата акцията е от една страна да насочим вниманието на повече хора към смисъла и изгодите от животозастраховането, а от друга да повишим познанията им в тази област и по този начин да ги подпомогнем, с цел да могат да създадат осведомен, съгласуван с персоналната им обстановка избор. " - уточни Константин Велев, ръководител на АБЗ.

Инициативата на АБЗ " На фокус: животозастраховане " ще продължи до края на м. януари 2022 година, като в рамките й ще се проведат редица интензивности, измежду които осведомителна акция в обществените мрежи посредством страниците на АБЗ във Фейсбук и LinkedIn, игра-тест с награди " Твоето животозастрахователно IQ " и обучителни събития. За задачите на акцията АБЗ е подготвила поредност от материали, с които се коментират изгодите от животозастраховките и какво е тяхното място в персоналния финансов проект, кои главните типове, предлагани на българския пазар и техните характерности, кои са главните стъпки при подписване на животозастраховка. Те ще са налични както на уеб страницата на АБЗ, по този начин и в обществените мрежи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР