Асоциацията на българските черноморски общини обявява официално началото на националния

...
Асоциацията на българските черноморски общини обявява официално началото на националния
Коментари Харесай

АБЧО обявява старта на състезанието за предприемчиви младежи

 Асоциацията на българските черноморски общини афишира публично началото на националния стадий от стартъп надпреварата за предприемчиви младежи до 29 години с новаторски хрумвания, искащи да започват личен бизнес.

Състезанието се провежда в границите на план “eNEET Rura: Насърчаване на предприемачеството и възстановяване уменията на незаети и неквалифицирани младежи от дребните общини ", финансиран от EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment (ЕИП и Норвежкият грант за младежка заетост). Всяка от партньорските организации от България, Румъния, Италия, Испания и Словения провежда надпреварата на национално равнище и спечелилите от националното съревнование се съревновават по сред си на интернационалното съревнование, което ще се организира в Будапеща (Унгария) през Март 2021г.

Желаещите младежи би трябвало да се записват за присъединяване до 15 Ноември 2020г.    Участниците би трябвало да попълнят и показват Бизнес проект (по образец) до 31 Декември 2020г. 

Етапи на състезанието:

1. Предварителен асортимент:  до 31.12.2020г.

2. Подкрепа от екипа на АБЧО  при създаването на бизнес концепцията: Януари 2021г.

3. Обявяване на националния победител: Февруари 2021г.

4. Официална отбрана на бизнес концепцията от националните финалисти на всички партньорски страни – осъществяване на състезанието на място в Будапеща, Унгария: Март 2021г.

5. Обявяване на спечелили: края на Март 2021г.

Награда от националното съревнование:

Паричен фонд в размер на 1000 лв., възложен от фирма-спонсор (за класираните участника на първите три места, систематизиране на фонда по следния метод: I-во място – 500 лв; II-ро място – 300 лева и III-то място – 200 лв)

Менторска стратегия

Обучителни визити и бизнес пътувания, с включени самолетни билети, настаняване и изхранване в другите партньорски страни. 

Критерии за оценка:

Разработване на новаторска и конкурентна концепция

В основата на стартъп надпреварата би трябвало да има мощно новаторска концепция. Тази концепция би трябвало да бъде освен авангардна, само че и конкурентна, с цел да бъде дейно усвоена от пазара. По този метод оценката ще се концентрира освен върху оригиналността на концепцията, само че и върху практичността й

Реалистичен и ефикасен бизнес проект

Участниците би трябвало да имат реален проект за идващите 6 до 12 месеца. Поставените цели би трябвало да бъдат постижими, реалистични и да водят бъдещото започващо дружество до уравновесен и пореден напредък.

Яснота на целевата група и ясни хрумвания по пътя към тях

Участниците би трябвало да са разбрали ясно каква е целевата група, към която би трябвало да се извърнат, което е от главно значение, с цел да се концентрира бъдещото производство/услуга по ефикасен метод. Това би трябвало да бъде съпроводено и от явен проект за това по какъв начин да се доближи до целевата група (т.е. кои са верните средства за връзка, които те би трябвало да употребяват, с цел да усилят оптимално броя на потребителите?).

Възможност за решение на бъдещи потребителски проблеми

Налице е ясно схващане на казуса, който новаторската концепция би трябвало да реши. Решението на казуса би трябвало да бъде ясно и практично за целевата група, на която бъдещото започващо дружество ще достави своите артикули.

Ефективно и качествено " отбраняване “ на концепцията

Силният потенциал за показване на концепциите, които съперниците желаят да развият, е от главно значение за дълготрайния триумф на започващото дружество. По-конкретно, оценката ще вземе поради и способността да убеди журито за изгодите, които концепцията ще донесе.

Компетентост, мотивираност и адекватност

Учасникът би трябвало да е способен в региона, която би желал да внесе нововъведения, качество, належащо за съответно ръководство на започващата компания. Трябва да има и високо равнище на ангажираност и мотивация към поставените цели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР