Асоциация за Развитие на Българския Спорт (АРБС) е създадена през

...
Асоциация за Развитие на Българския Спорт (АРБС) е създадена през
Коментари Харесай

10 години Асоциация за развитие на българския спорт

Асоциация за Развитие на Българския Спорт (АРБС) е основана през 2010 и е неправителствена организация, отдадена на развиването на спорта и подобряването на спортната просвета. На 24 юни 2020 организацията отбелязва своя 10 годишен празник, като през последните 10 години АРБС работи предпочитано в областта на: * Съживяване на спортната култура;
* Доброволчество в спорта;
* Обучение посредством и в спорта;
* Добро ръководство в спорта;
* Интеграция посредством спорт;
* Умения на бъдещето и предприемачеството.

Спортът е упоритост, страст и ентусиазъм, иницииран от хората за хората и се основава на персоналните убеждения за интегритет, отдаденост и правдивост, както и на правилата на „ почтена игра “, работа в екип, дисциплинираност, еднакъв старт и недискриминация. Спортът е отличен метод да се предотвратят доста от проблемите в нашето общество като общественото изключване, насилието, престъпността и зависимостите.

Екипът на АРБС е изобретателен и изпълнен с реформаторски дух и работи целеустремено за развиването на спорта и спортната просвета в България и Европа. Асоциацията провежда и разнообразни събития в областите: предприемачество, поданство и интензивно общество. През годините на действието си, АРБС построи отлични партньорски връзки с голям брой компании от частния бранш, държавни и просветителни институции, локална власт, неправителствен бранш. Отчитаме и дейната работа на организацията с местни и национални медии, които регулярно отразяват събитията и дейностите.

През десетилетието, което отбелязва през днешния ден, Асоциация за развиване на българския спорт провежда голям брой събития, имащи за цел да вдъхновят жителите да бъдат дейни, сътвори и осъществя огромен брой интернационалните образования и визити за обмяна на опит, които спомогнаха за развиването на човешкия потенциал в областта на спорта, поддържа и инициира акции за позитивна смяна в България и Европа, работи предпочитано с и за младежите в страната, както и за поддръжка на хората с разнообразни благоприятни условия.

АРБС е пълновръстен член на ISCA – International sport and culture association, Световната Тихоокеанска Спортна Федерация и на Конфедерация „ Защита на здравето” – България. Представена е и в следните структури:

Представена в Народно Събрание на Република България – Комисия за взаимоотношение с Неправителствени организации и тъжби на жителите (Април 2015 – в момента) – координатор на бранш „ Физическо образование и спорт " към Обществен съвет.

Основател на представителния орган Форум на неправителствените организации за поддръжка на Българското председателство 2018 година (март 2017 година – до момента);

АРБС е сред първите 32 организации в Европа, които подписаха обета на комисар Тибор Наврачич за положително ръководство в спорта по време на Спортния Форум през 2017 в Малта. (Март 2017 г.);

Част от Обществения Съвет по въпросите на младежта към министъра на младежта и спорта в България (декември 2017 – до момента).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР