Асоциация Прозрачност без граници е изпратила отворено писмо до председателя

...
Асоциация Прозрачност без граници е изпратила отворено писмо до председателя
Коментари Харесай

Прозрачност без граници питат парламента за продажбата на ЧЕЗ

Асоциация " Прозрачност без граници " е изпратила отворено писмо до ръководителя на Народното събрание и парламентарните групи , по отношение на неналичието на бистрота по отношение на продажбата на " ЧЕЗ България " ЕАД.

Националното посланичество на интернационалната антикорупционна организация приканва народните представители да изискат доклад от институциите, които имат пълномощия в региона на националната сигурност, банковата регулация, отбраната на потребителите или регулацията на характерни пазари.

В писмото е насочен апел да се обясни произходът на средствата, с които се реализира договорката , рисковете от попадане на стратегическото дружество в ръцете на офшорни компании, както и произходът на финансовите запаси, с които компанията ще оперира, с цел да извършва своите отговорности съгласно дадения лиценз.

" Прозрачност без граници " смята, че на база Конституцията на Република България Народното събрание има пълномощията да реализира надзор , да търси доклад от институциите, да изисква информация и документи от длъжностните лица и жителите. То има и задължението да пази националните ползи и да работи в интерес на българските жители.

 Румен Радев с още повече въпроси за ЧЕЗ след оставката на Петкова
Румен Радев с още повече въпроси за ЧЕЗ след оставката на Петкова

Президентът обмисля привикване на КСНС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР