АЩ играят ключова роля в събитията в Беларус. Това заяви

...
АЩ играят ключова роля в събитията в Беларус. Това заяви
Коментари Харесай

Руското разузнаване обвини САЩ за Беларус

АЩ играят основна роля в събитията в Беларус. Това съобщи ръководителят на съветската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин.

„ Западната диря е ясно забележима в събитията в Беларус. От самото начало протестните дейности са добре проведени и координирани от чужбина “, сподели Наришкин, като означи, че Западът е почнал да приготвя митинги в републиката доста преди президентските избори.



Според него единствено през 2019 година - началото на 2020 година посредством разнообразни неправителствени организации Съединени американски щати са изпратили към 20 милиона $ за образуване на антиправителствени манифестации в Беларус.

„ Тези пари отидоха за образуване на мрежа от „ самостоятелни блогъри “ и осведомителни сметки в обществените мрежи, за подготовка на деятели за улични манифестации... Най-обещаващите бяха опитни американски инструктори в „ ненасилствените митинги “, сподели Наришкин и добави, че Съединени американски щати се пробват да провеждат цветна гражданска война и антиконституционен прелом в Беларус.

Освен това ръководителят на съветската Служба за външно разузнаване съобщи, че Вашингтон е взел претендента за президент Светлана Тихановска под директно настойничество дружно с други белоруски опозиционни деятели.



В Беларус не престават митингите, свързани с резултатите от президентските избори в страната на 9 август. Според формалните данни на Централната изборна комисия на републиката Александър Лукашенко завоюва успеха с над 80% от гласовете. Втора остана Светлана Тихановска, която по-късно беше принудена да напусне страната. За разлика от Запада, Русия призна Лукашенко за законен държавен глава.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР