Ашли Барти взе решение през 2014 година да спре с

...
Ашли Барти взе решение през 2014 година да спре с
Коментари Харесай

Барти: Цялото приключение в Париж е страхотна лудост

Ашли Барти взе решение през 2014 година да спре с тениса, с цел да има задоволително време да играе крикет. След близо две години неявяване от кортовете австралийката взе решение да се върне и това й се отплати с много победи в Тура, а най-много и с днешната победа в Ролан Гарос- нейна първа купа в Големия шлем.

Номер 8 в схемата на шампионата в Париж взе контрола в мача незабавно след началото на финала на Ролан Гарос и в нито един миг успеха й не стоеше под въпрос. Барти се наложи над 19-годишната чехкиня Маркета Вондроушова с 6:1, 6:3. " Изиграх един съвършен мач. Особено в края, до момента в който първоначално не бях уверена, а по-скоро нервна”, съобщи шампионката. Но макар терзанията си, тя поведе с 4:0 първоначално, с цел да покаже, че си е научила урока от четвъртфинала. Барти взе в мача 27 против 10 уинъра, а чехкинята по този начин и не откри сили да се съпротивлява от самото начало. Тя носи купа на Австралия на Ролан Гарос за първи път от 1973-а година, когато шампионка стана именитата Маргарет Корт.
Ash Barty last year: “Every week on clay is a week closer to grass. "

Ash Barty this year: Roland Garros champion.
— WTA Insider (@WTA_insider) June 8, 2019 Нито 23-годиишната Барти, нито пък Вондроушова бяха играли край в Големия шлем преди този момент. Нито пък имаха полуфинал в Шлема до тази седмица. " Да, несъмнено, бях доста нервна”, съобщи Барти пред микрофона след края на мача, който продължи малко над 70 минути. " Сега към този момент стартирам да съзнавам! Цялото това премеждие тук беше една полуда! Невероятно е, само че в действителност е по този начин! Треньорът Крейг Тизър, както и целият екип - работихме доста, с цел да стигнем до тази позиция. Мога да кажа единствено, че желая да се насладим на триумфа, да се порадваме, да се прегърнем”, сподели още хубавичко австралийка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР