Ашли Барти взе решение през 2014-а година да спре с

...
Ашли Барти взе решение през 2014-а година да спре с
Коментари Харесай

Новата шампионка в Ролан Гарос: Цялото приключение в Париж е страхотна лудост

Ашли Барти взе решение през 2014-а година да спре с тениса, с цел да има задоволително време да играе крикет. След близо две години неявяване от кортовете австралийката взе решение да се върне и това й се отплати с много победи в Тура, а най-много и с днешната победа в Ролан Гарос- нейна първа купа в Големия шлем .

Номер 8 в схемата на шампионата в Париж взе контрола в мача незабавно след началото на финала на Ролан Гарос и в нито един миг успеха й не стоеше под въпрос. Барти се наложи над 19-годишната чехкиня Маркета Вондроушова с 6:1, 6:3.

"Изиграх един съвършен мач. Особено в края, до момента в който първоначално не бях уверена, а по-скоро нервна ", съобщи шампионката.

Но макар терзанията си, тя поведе с 4:0 първоначално, с цел да покаже, че си е научила урока от четвъртфинала. Барти взе мача с 27 против 10 уинъра, а чехкинята по този начин и не откри сили да се съпротивлява от самото начало. Барти носи купа на Австралия на "Ролан Гарос " за първи път от 1973-а година, когато шампионка стана именитата Маргарет Корт.

А нито 23-годиишната Барти, нито пък Вондроушова бяха играли край в Големия шлем преди този момент. Нито пък имаха полуфинал в Шлема до тази седмица.

"Да, несъмнено, бях доста нервна ", съобщи Барти пред микрофона след края на мача, който продължи малко над 70 минути.

"Сега към този момент стартирам да съзнавам! Цялото това премеждие тук беше една полуда! Невероятно е, само че в действителност е по този начин! Треньорът Крейг Тизър, както и целият екип - работихме доста, с цел да стигнем до тази позиция ".

"И мога да кажа единствено, че желая да се насладим на триумфа, да се порадваме, да се прегърнем, сподели още хубавичко австралийка./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР