Ашли Барти ще се завърне под номер едно в ранглистата

...
Ашли Барти ще се завърне под номер едно в ранглистата
Коментари Харесай

Барти се завръща на върха

Ашли Барти ще се завърне под номер едно в ранглистата при дамите от понеделник, откакто досегашната номер едно Наоми Осака претърпя загуба в четвъртия кръг на US Open. 23-годишната Барти е сериозен любимец да приключи 2019-а година под номер едно, което би я направило първата австралийка в историята, достигнала до този триумф.

Не за първи път този сезон Барти ще заеме първата позиция в класацията. Тя прекара шест седмици там, откакто съумя да завоюва третата си купа за сезона в Бирмингам, седмицата преди началото на “Уимбълдън”.

Тя показа, че би било необикновено да стане вторият състезател от Австралия след Лейтън Хюит през 2001 и 2002, който да бъде на върха на ранглистата в края на годината.

“Не знам какво е нужно, с цел да го направя. Не съм считала математически възможностите си. Графикът ми за края на сезона е изработен, тъй че сигурно няма да се промени”, показа австралийката.

Барти позволи непредвидена загуба от Цян Ван в четвъртия кръг на US Open, само че ще продължи мощния си сезон с шампионатите в Азия. До момента тя е спечелила 42 мача тази година, допускайки едвам 8 загуби.

ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР