Ашли Барти и Наоми Осака стартираха с победи на Шампионата

...
Ашли Барти и Наоми Осака стартираха с победи на Шампионата
Коментари Харесай

Барти и Осака с дебютни победи в Китай

Ашли Барти и Наоми Осака стартираха с победи на Шампионата на УТА в китайския град Шънчжън с награден фонд 14 милиона $.

Поставената под номер 1 Барти надви над седмата в схемата Белинда Бенчич (Швейцария) с 5:7, 6:1, 6:2 в "Червената група ", а с триумфа си подсигурява, че ще приключи годината на първото място в международната класация.

Бенчич взе първия сет след единствен пробив в 11-ия гейм, само че по-късно австралийката настрои играта си и доминираше на корта. Барти поведе с 5:0 по пътя си към изравняването на резултата, а в третата част тя направи нова серия от пет следващи гейма, с цел да дръпне с 5:1, което се оказа решаващо.

В другата среща от групата поставената под номер 3 Осака се наложи над шестата в схемата Петра Квитова (Чехия) със 7:6(1), 4:6, 6:4 след 2.39 часа игра. Така японката записа 11-а поредна победа в Тура, с което изравни рекордната си серия от предишния сезон.

Квитова, шампионка в конкуренцията през 2011 година, пропиля задатък от 4:2 гейма в първия сет, който загуби с тайбрек. Във втората част чехкинята изоставаше с пробив при 2:3, само че съумя да стигне до поврат и изравни. Осака дръпна с 5:2 в решаващия трети сет и това се оказа задоволително.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР