Асеновградчани и гости на града се изкачиха до Мулдавски манастир

...
Асеновградчани и гости на града се изкачиха до Мулдавски манастир
Коментари Харесай

Поклонение пред лика на Левски високо при Мулдавския манастир

Асеновградчани и посетители на града се изкачиха до Мулдавски манастир " Света Петка ", с цел да се поклонят пред делото на.

 В Сливен стартира поклонението пред Атанас Скатов (СНИМКИ) В Сливен стартира поклонението пред Атанас Скатов (СНИМКИ)
В сливенския храм „ Свети Димитър ” стартира поклонението пред тленните остатъци на алпиниста Атанас Скатов, който почина след...
Поклонението стартира с панихида, последва трогателно слово и полагане на венци и цветя пред лика на Апостола. В края на поклонението внучката на Николай Хайтов Елица Гигова рецитира стихотворение за Левски.

Всички присъстващи уважиха паметта на Дякона на колене и с минута безмълвие. Силният сняг и студеното време не уплаши искащите да се преклонят пред делото на Васил Левски, жертвал живота си в името на Родината.

 Поклонение в памет на някогашен зам.-кмет на Стара Загора  Поклонение в памет на някогашен зам.-кмет на Стара Загора 
В памет на умрелия през днешния ден на 62-годишна възраст Илия Златев, бивш заместник-кмет на Община Стара Загора и общински консултант д...
Кметът на Асеновград лекар Христо Грудев също сервира венец пред барелефа на Дякона. " Днес се поклонихме пред безсмъртните каузи на Васил Левски, благодаря на всички, които в мразовития, снежен и хубав февруарски ден се включиха в обичайния поход поклонение в памет на Апостола! ", сподели пред присъстващите Грудев.

По традиция, доста хора от цялата страна извървяват годишно пътя до Мулдавски манастир " Света Петка ", с цел да почетат името и делото на Левски. Походът поклонение се организира постоянно в неделята преди датата на обесването на Дякона - 19-ти февруари.

 Поклонението на Милчо Левиев ще бъде на 18 октомври Поклонението на Милчо Левиев ще бъде на 18 октомври
Уважаеми сътрудници, от името на фамилията на Милчо Левиев Ви осведомявам, че поклонението пред него ще бъде в петък, 18.10.2019г., от 11...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР