Асеновград. Това лято в Асеновград трябва да има изградена инфраструктура

...
Асеновград. Това лято в Асеновград трябва да има изградена инфраструктура
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов: Това лято в града трябва да има изградена инфраструктура за велоалея

Асеновград. Това лято в Асеновград би трябвало да има построена инфраструктура за велоалея. Това сподели кметът доктор Емил Караиванов на среща с инициативна група от Асеновград във връзка концепцията да се построи велоартерия на територията на града, оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от пресцентъра на Общината. Такова предложение постъпи от група жители по време на общественото разискване на Бюджет ’2019 и капиталовата стратегия през месец януари.
На срещата бяха разисквани вероятни разновидности за маршрут на феновете на велосипеда. Инициаторите и управлението на общината взеха решение да се направи един начален план, по който да се стартира действителна работа още това лято. Той ще включва маршрут с начална точка Градския плувен басейн на ул. „ Спортист ” до читалище „ Родолюбие ” в центъра на града. След това ще се търсят разновидности за включване на другите квартали към центъра на Асеновград посредством велоалеи.
Д-р Емил Караиванов напомни, че в бюджета и капиталовата стратегия на Общината са заложени 5 500 лева за планиране на велоалея.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР