Асеновград се обединява в помощ на 3-годишно момиченце, страдащо от

...
Асеновград се обединява в помощ на 3-годишно момиченце, страдащо от
Коментари Харесай

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: 3-годишно дете се нуждае от средства за трансплантация

Асеновград се сплотява в помощ на 3-годишно момиченце, страдащо от онкологично заболяване. Малката Есин е с диагноза остра лимфобластна левкемия и се нуждае от трансплантация на стволови кафези. Живоспасяващата интервенция ще бъде осъществена в Турция.

Интервенцията коства 120 хиляди евро. Сума, непостижима за родителите ѝ.

Съдбата на тригодишната Есин сплоти целия Асеноград и провокира невиждана еуфория от съпричастност в обществените мрежи.

Ресторанти, кафенета, фризьорски салони, зъболекарски кабинети подариха % от оборотата си, с цел да спасят детето. Три дни всичко, което Неше Абдула продаде в цветарския си магазин, ще отиде в сметката за лекуването на 3-годишното момиченце.

"Най-интересното беше, че имаше хора, които влизаха и просто спираха да дарят пари и други, които оставяха и споделяха ние знаме за идеята, която вършиме, само че не желаеме нищо. Нека за останат цветята ние просто ще дарим ", съобщи тя.

Четирима таксиметрови водачи вземат решение да работят без пари по 7 часа. Сметките от клиентите отиват за акцията. А хората давали допълнително.

3-годишната Есин сега е в Детската клиника в Пловдив, където се възвръща след следващата химиотерапия.

"Сега е в аплазия, само че се усеща доста добре. Тя е доста борбено дете. и имам вяра, че ще успеем. Благодаря ви за всичко. Не знам може бе за мен е тестване, само че имам вяра, че ще го превъзмогнем дружно. Много ви благодаря! ", съобщи майката Невин Халибрям.

"Предстои да се направи интервенция на стволови кафези, трансплантация в Турция, за което ни желаят 120 хиляди евро ", показа бащата Юксел.

Семейството обаче е събрало досега 160 хиляди лв.. Остават още 60 хиляди. Родителите не губят вяра.

Ако желаете да помогнете, може да дарите средства по следната банкова сметка:

IBAN: BG98UNCR70001524716668

Титуляр: Есин Юксел Халибрям

Банков код: UNCRBGSF

Банка: УниКредит Булбанк
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР