Асеновград. По време на снощния протест не е било упражнено

...
Асеновград. По време на снощния протест не е било упражнено
Коментари Харесай

Атанас Илков, ОД МВР – Пловдив: По време на снощния протест не е било упражнено полицейско насилие спрямо протестиращите

Асеновград. По време на снощния митинг не е било упражнено полицейско принуждение по отношение на протестиращите. Това заяви на брифинг в Асеновград шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив Атанас Илков, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив. Той персонално е участвал на митинга от началото до края му. Илков посочи, че е имало опити за провокиране на напрежение от някои лица. В ареста са били отведени двама души във очевидно нетрезво положение. Изготвени са им предупредителни протоколи и са били освободени. В митинга са взели участие и представители на футболни агитки в Пловдив.
„ За застраховане и гарантиране на публичния ред и сигурност в Асеновград са ангажирани задоволителен брой полицейски чиновници, тъй че да не се допусне ескалация на напрежението и осъществяване на други закононарушения “, акцентира Атанас Илков. Полицията е подсигурила и задоволително полицейски чиновници и за неделя, когато се чака митинга да бъде всеобщ. Атанас Илков заяви, че дребна група от протестиращите се е пробвала да стигне по различен път до циганската махала, само че това не им е било разрешено. И сега в махалата са разложени полицейски сили за застраховане на реда.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР