Асеновград. Община Асеновград предлага такса за заснемане в НПК Асенова

...
Асеновград. Община Асеновград предлага такса за заснемане в НПК Асенова
Коментари Харесай

Пловдив: Община Асеновград предлага такса за заснемане в НПК „Асенова крепост“ и входни такси на пещерата Добростански бисер

Асеновград. Община Асеновград предлага такса за снимане в Наказателно-процесуален кодекс „ Асенова цитадела “ и входни такси на пещерата Добростански бисер. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от пресцентъра на Общината. От институцията напомнят, че Регионална ревизия по околната среда и водите-Пловдив даде на Община Асеновград с контракт за безплатно ръководство на парцел, изключителна държавна благосъстоятелност, пещерата Добростански бисер, намираща се в землището на село Добростан и в резервата „ Червената стена ”. Съгласно контракта, визитите в пещерата се позволяват за интервал от 6 месеца – от 1 май до 1 октомври.
Това е единият обект, който е на вниманието на общинската администрация и Оперативна програма „ Туризъм ” във връзка актуализиране на Наредбата за локалните налози и такси. Другият е Наказателно-процесуален кодекс „ Асенова цитадела ” – към този момент потвърдила се безспорна туристическа дестинация, в това число и в интернационално отношение. Увеличават се отправените претенции към Общинско дружество „ Туризъм ” за допускане на снимачна активност на територията на паметника на културата- снимане на фотосесии и телевизионни фотоси, както и на киноснимки.С стимулиран план на общинска администрация са препоръчани цени на услугите на тези два атрактивни обекта. Те разумно постановат да бъдат планувани цени на права и услуги, свързани с визитите на пещера Добростански бисер и снимачна активност на Наказателно-процесуален кодекс „ Асенова цитадела ”.
Предложенията към този момент са обект на обществен спор и са оповестени на уеб страницата на Общината. След приключване на едномесечния период за разискване, те ще бъдат импортирани пред Общински съвет- Асеновград. В Наредбата за локалните налози и такси се вършат оферти за 100 лева на час за снимане на фотосесии и теливизионни фотоси на Асеновата цитадела, 1500 лева за киноснимки – интериор на снимачен ден и 1000 лева за киноснимки – екстериор на снимачен ден. По отношение на пещерата Добростански бисер се планува въвеждането на цени от 10 лева за елементарна сказка на български език, 12 лева за профилирана сказка по заложена тематика или за сказка на британски език. За вход на пещера Добростански бисер, като се изключи екскурзоводите или водачите на групи от лицензирани туроператорски компании, се плануват такси от 4 лева за възпитаници, студенти и пенсионери. Толкова ще коства входната такса на човек при проведени групови визити от над 8 души. 12 лева ще коства визитата на пещерата за фамилии. Промените ще влязат в действие след решение на Общински съвет- Асеновград.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР