Асеновград. Кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов взе участие

...
Асеновград. Кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов взе участие
Коментари Харесай

Д-р Емил Караиванов, кмет на Асеновград: Ще продължим да бъдем активни, защото това е начинът инвестициите в екологията да станат част от качеството на живота

Асеновград. Кметът на Община Асеновград доктор Емил Караиванов взе присъединяване в Годишното осведомително събитие за показване на напредъка на Оперативна програма „ Околна среда 2014-2020 ” през вчерашния ден в София. Той насочи одобрение към присъстващите и направи малко обобщение и оценка на плановете, по които работи Община Асеновград.
„ Да работиш по планове от Оперативна стратегия „ околна среда ” е рисково и търпеливо влагане като политика и мениджмънт. Защото крайната цел се прави оценка постепенно, а трудностите и неудобствата по пътя към нея мъчно се одобряват от всички хора. Но това не би трябвало да ни обезкуражава, в противен случай. Защото сме длъжни да бъдем далновидни и да влагаме в среда, която ще даде качество на живот ", сподели доктор Караиванов по време на форума. Той показа проектa за Воден цикъл на Асеновград, плана за компостираща апаратура на депото за битови боклуци на стойност 11 млн. лева, плана за понижаване на праховите частици във въздуха, както и присъединението на община Асеновград към Биосферен резерват „ Червената стена ” към програмата на ЮНЕСКО „ Човекът и биосферата ”.
Министърът на околната среда Нено Димов насочи особено видео послание по време на осведомителното събитие. Сред присъстващите бяха Главният шеф на Групово дело ОПОС и Ръководител на ОУ на ОПОС 2014-2020 Цонка Дрянкова, кметът на Банско Георги Икономов и кметът на Раднево Теньо Тенев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР