Асеновград. И най-големите, и най-малките проекти на общината ни си

Асеновград. И най-големите, и най-малките проекти на общината ни си ...

Местни избори 2019: Д-р Емил Караиванов: Екологията на квартала и всяко населено място ще продължи да е акцент в управлението на Община Асеновград.

Асеновград. И най-големите, и най-малките проекти на общината ни си приличат категорично по един белег: в основата им е интересът на хората, на квартала или на цялото населено място. Така е вече осем години в Асеновград и ще продължава да бъде. Защото и десетките милиони не струват нищо, ако с тях не се решават проблеми, засягащи живота на всеки асеновградчанин. Това каза кандидатът за кмет от „БСП за България“ д-р Емил Караиванов в срещите си с гражданите тази седмица и даде за пример успешната реализация на близо 30 жилищни блока в града, които преминаха успешно мерки по енергийна ефективност, напълно безплатно за живеещите там, съобщиха от пресцентъра на БСП - Асеновград.
Жителите на квартала „Св. Георги“ и съседите от района до училище „Ангел Кънчев“ в разговора си с кандидата за кмет се интересуваха какво още може да направи община Асеновград, за да се подобри въздуха в града, да има по-малко вредни емисии, по-безопасни улици и места за отдих по кварталите.
„Ще работим за качествено ново решение с отпадъците на асеновградчани, след като новата инвестиция от 10 милиона лева, спечелена в досегашния мандат, стане реалност“, заяви д-р Караиванов. „Вярно е, че имаше много и дълги неудобства с етапите на реализация на т.нар. воден цикъл за Асеновград, но оттук-насетне асеновградчани ще усетят трайно подобрение във ВиК услугите за града. Екологията ще продължи да бъде акцент и приоритет в управленската програма и за следващия мандат, защото имаме готовност, а и това е инвестиция в поколенията“, обеща д-р Караиванов. Асеновградчани очаквано поискаха повече зелена среда по кварталите, повече места за децата и спортуване, както и пълно преобразяване на жк. „Изток“, след като д-р Караиванов вече пое ангажимент и този квартал да бъде благоустроен като жк. „Запад“.

Източник: focus-news.net