Асеновград. До края на месец юни строително-монтажните дейности по изграждането

...
Асеновград. До края на месец юни строително-монтажните дейности по изграждането
Коментари Харесай

Д-р Емил Караиванов, Кметът на Асеновград: Втората клетка на регионалното депо е пред завършване, тръгва процедура по въвеждането й в експлоатация

Асеновград. До края на месец юни строително-монтажните действия по построяването на така наречен втора клетка на Регионалното хранилище за твърди битови боклуци ще бъдат финализирани. Общината е в подготвеност незабавно по-късно да стартира процедурите по въвеждане в употреба. Това съобщи кметът на общината доктор Емил Караиванов след своя ревизия на обекта тази седмица, оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Общината. Реализирането на инвестицията включва пакет от значими действия – създаване на земна основа, ограждащи насипи, низък изолиращ екран, дренажна система за инфилтратни и дъждовни води, създаване на оросителна апаратура, противопожарен пръстен и обходен път. Същевременно се извършва и реорганизация на втория ретензионен басейн, в който се водят инфилтратните и дъждовни води. Втора клетка за битови боклуци се построява на повърхност от 31,2 дка, а тази за строителния боклук е с повърхност от 4,4 дка.
„ Обектът не е елементарен, по неговото осъществяване следим и за прецизно съблюдаване на екологичните задължения, с изключение на за качественото и периодите. Възлагане осъществяването на целия размер от разказани действия е след прецизна процедура и е на стойност 4 725 000 лева До момента дейностите са изпълнени на 80 % “, акцентира още кметът доктор Караиванов.
Междувременно с докладна бележка от Общински съвет - Асеновград е поискано единодушие за разход до 700 000 лв. (с ДДС) за потребностите на депото. Искането е със средствата да се закупи тежкотоварна техника, нужна за по-бързо покриване на изолационното покритие на депото със пласт боклук, който да защищава от разваляне. Като част от докладната бележка са приложени и точни данни каква тъкмо техника е нужна и причини за цената й. Начинът на придобиване и обезпечаване на средства за двете машини ще бъде за сметка от насъбрани отчисления в Регионална инспекция за опазване на околната среда, изясни кметът. За задачата следва среща на Регионалното съдружие на общините за приемане на единодушие за прилагане на средствата от отчисленията, насъбрани по сметка на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив. Ще последва процедура по осъществяване на социална поръчка за избор на снабдител на машините и кандидатстване пред Регионална инспекция за опазване на околната среда за утвърждение за финансиране на покупката. Поръчката се завърши при обезпечаване на средствата. Окончателното решение по настояването за старт на тази процедура следва да се вземе до дни от Общински съвет - Асеновград.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР