Асена Сербезова промени закон, който защитаваше пациентите, затова искам да

...
Асена Сербезова промени закон, който защитаваше пациентите, затова искам да
Коментари Харесай

Проф. Ангелов към проф. Сербезова: Кой и с какво ви мотивира да обслужите търговците на лекарства?

Асена Сербезова промени закон, който защитаваше пациентите, по тази причина желая да зная кой и с какво я стимулира да обслужи търговците на медикаменти. Това написа в профила си във Facebook ръководителят на здравна комисия в Народно събрание проф. Костадин Ангелов.

„ През 2022 година министърът на опазването на здравето Асена Сербезова взема решение да промени една „ незаконна “ формула , която обаче пази публичния интерес, лимитира паралелните търговци и в извънредно висока степен подсигурява наличностите на дефицитни медикаменти “, написа в профила си във Facebook проф. Ангелов.

Тя отговори на обвиняванията на проф. Костадин Ангелов

Според него „ тихомълком Сербезова трансформира формулата, с цел да е „ законна “, само че съгласно ДАНС по този начин изчезват дефицитните медикаменти и цялата скица стартира да работи в полза на търговците.

„ Не ми е ясно и за какво се сменя нещо, което да е „ законно “, само че в това време да не обезпечава ефикасни благоприятни условия за противопоставяне или отбягване на недостиг на медикаменти? Защо? Кой и с какво стимулира министъра да обслужи търговците за сметка на българските пациенти? “, попита той от своя страна.

12 медикамента са краткотрайно или непрекъснато спрени от комерсиалната мрежа у нас

Припомняме, че по-рано през през днешния ден проф. Сербезова отхвърли да има виновност за изчезващите от аптеките медикаменти и зададе няколко въпроса към проф. Костадин Ангелов, който изнесе данни от отчет на ДАНС по тематиката.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР