Асен Василев заговори за дело срещу Газпром експорт: Бившият финансов

...
Асен Василев заговори за дело срещу Газпром експорт: Бившият финансов
Коментари Харесай

Асен Василев говори за дело срещу Газпром експорт: Страната ни всеки ден подаваше заявките си, но природен газ така и не е получаван

Асен Василев заприказва за дело против " Газпром износ ": Бившият финансов министър Асен Василев дефинира възможностите на България да завоюва арбитражно дело против " Газпром износ " като " доста положителни ". Пред Би Ти Ви той посочи, че страната ни всеки ден е подавала поръчките си, само че природен газ по този начин и не е бил получаван след прекъсването му през април.

" В края на годината, когато изтече договорът за доставка на газ, ще можем да преведем арбитражните си претенции ", посочи Василев.

Той добави, че за първите два танкера с полутечен газ е обезпечен слот за разтоварване. По думите му гръцкият външен министър е споделил, че в случай че България изиска, ще бъдат подсигурени слотове и за останалите танкери. Според Василев обаче е нужна бърза реакция от страна на служебното държавно управление, с цел да не бъдат заети слотовете.

Бившият финансов министър отхвърли България да се е сдобивала с съветски газ посредством медиатори. Подобно изказване направи преди дни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Василев прикани някогашният министър председател да извади всички документи, които има и които демонстрират сходно нещо. Той оправда и всеобщата промяна на ръководители в администрацията, като съобщи, че всеки министър желае да работи със собствен личен екип.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР