Асен Василев в последната седмица направи много корекции на бюджета

...
Асен Василев в последната седмица направи много корекции на бюджета
Коментари Харесай

Борисов отсече: Плодородните земи, които са ни толкова важни, не могат да се разпродават

" Асен Василев в последната седмица направи доста корекции на бюджета с нашите специалисти и това е в вярната посока. Мисля, че бюджетът ще бъде подсилен. В тази некоалиция имаме ясна спогодба значимите тематики да се разискват и по-късно да се вкарват. Има земи, които не могат да се употребяват за нищо, но плодородните земи, които са ни толкоз значими - не могат да се разпродават ".

 

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в коридорите на Народно събрание.

 

Нищо не неодобряваме. НЗОК няма да остане без бюджет. Въздържахме се в комисия, с цел да можем да питаме в зала за новите клиничите пътеки, нови лечебни заведения, новите действия, както и за публичните поръчки, посочи Борисов.

 

" На премиера Денков мога да му кажа, че управлеието на София бе такова през последните дни, че то заплашва публичното здраве ", акцентира яростно водачът на ГЕРБ

 

Относно предизвестието на президента Румен Радев, че ще наложи несъгласие на бюджета за 2024 година, в случай че Народното събрание на " озапти " финансовия министър Асен Василев, Борисов напомни, че точно Радев е назначил Василев за длъжностен министър през 2021 година

" Ние не сме срещу бюджета. Има две неща в преходните и заключителни разпореждания, които ни смущават. Първото е, че се не разрешава в 2024 година разкриването на нови лечебни заведения и клинични пътеки. И второто, което най-вече ни смущава, е, че от принципала - министърът на опазването на здравето, публичните поръчки за онколекарства, отиват непосредствено в касата ",обясни Борисов за какво партията му не поддържа бюджета на здравната каса в отрасловата комисия през вчерашния ден. И добави: " Всеки да си поеме отговорност за случките ".

 

Партията му желала да попита при гласуването в залата за какво се постановат тези две неща.

Председателят на здравната комисия проф. Костадин Ангелов изясни, че по този метод се лишават пациентите да се разширят здравните услуги в някои области. 

 

В отговор на това министър председателят акад. Николай Денков упрекна ГЕРБ, че заплашва здравето на хората. " Мога да му кажа, че ръководството на София беше такова тези дни, че фактически заплаши живота и здравето на хората, изпотрошиха се по заледените улици. Така че рискът за здравето беше там ", отговори му Борисов и успокои, че бюджет ще има.

 

Попитан дали от ГЕРБ смятат, че Денков не се оправя като министър председател, както споделя Делян Пеевски в писмото си тази заран, Борисов съобщи: "

" Нека оставим тези две момчета да спорят между тях.

Отговарям за ГЕРБ, другите партии дават отговор за себе си. Чул съм от Пеевски, че те не желаят министри в тази сглобка ".

 

Припомняме, че по-рано през днешния ден Пеевски разгласява отрито писмо до Денков, в което го упрекна, че не се оправя с ръководството, както и че е " онлайн министър председател за личен пиар ". Повод за писмото е реакцията на страната след изобилния снеговалеж през почивните дни, при който един човек загуби живота си, обитаеми места останаха без ток и отопление, а три влака за Варна закъсаха на пътя. По-рано, още веднъж във връзка със снега, Пеевски се обърна към Денков, с цел да му изясни, че " онлайн сняг не се чисти ". Премиерът пък го предложения да хване лопатата самичък.

 

По думите на Борисов Народното събрание би трябвало да прави закони, а тази и другата седмица " би трябвало да сме доста монолитни, с цел да банкет бюджета и Конституцията ", съобщи Борисов.

 

Той разкри, че е упълномощил на ГЕРБ да създадат план, в случай че поради атмосферни условия нямаме ток или вода - сдруженията или да връщат пари или да бъдат глобени.

 

Падналите дървета в София и заледените тротоари са смяната в София. 20 см сняг не са апокалипсис.Не е мъчно с резачката да минеш и след това да се вдигнат дърветата, изясни водачът на ГЕРБ.

 

На въпрос за какво към момента няма колационно съглашение и дали то се написа, Борисов съобщи: написа се постепенно.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР