Асен Василев твърди, че се чака мнение на ЕК през

...
Асен Василев твърди, че се чака мнение на ЕК през
Коментари Харесай

Пълна неяснота с Плана за възстановяване: Според Петков сме внесли нов, в Брюксел май не знаят

Асен Василев твърди, че се чака мнение на Европейска комисия през март, последно срокът беше феевруари
От пресслужбата на Европейската комисия са коментирали пред „ Медиапул “, че при тях Планът за възобновяване и резистентност на България е получен на 15 октомври 2021 година На тази дата, след месеци бавене, беше входиран разновидността ба някогашния вицепремиер Атанас Пеканов.

„ Анализът на Комисията на този проект е в ход. Първоначално Комисията реализира съглашение с българските управляващи за едномесечно удължение на периода за оценка, последвано от в допълнение едномесечно удължение. Такова удължение е планувано в член 19, параграф 1, от Регламента за Механизма за възобновяване и резистентност. То ще даде повече време за изясняване на всички оставащи въпроси, за продан на спомагателна информация и обезпечаване на цялостно сходство на проекта с правните условия. Ще представим окончателната си оценка след приключването на този развой “, декларирали от Европейската комисия пред медиата.

България е изпратила на Европейската комисия нов, редактиран вид на Плана, само че към момента няма съответни отговори по него, твърдеше през днешния ден министър председателят Кирил Петков. Думите му обаче се оказват в контраст с казаното от Брюксел.

Кой лъже, недоумяваше и някогашният вицпремиер по еврофондовете Томислав Дончев. „ Самото допускане, че някой си е разрешил да изпрати Плана в Европейска комисия без обществено разискване и координиране с никого в България, е безсрамие. Ако пък Планът не е изпратен в Европейска комисия, то значи министър председателят Петков е излъгал от парламентарната естрада “, съобщи Дончев.

Срокът за изговаряне на Брюксел след удължаванията е 15 февруари 2022 година В същото време обаче в последните дни финансовият министър Асен Василев твърди, че чака решение на Европейска комисия по проекта през март.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР