Асен Василев ще стане финансов министър и вицепремиер, отговарящ за

...
Асен Василев ще стане финансов министър и вицепремиер, отговарящ за
Коментари Харесай

Кирил Петков пред Шпигел: Асен Василев ще е с права на супер министър, а аз искам да съм премиер

Асен Василев ще стане финансов министър и вицепремиер, отговарящ за енергетика и стопанска система, нещо като супер министър. " Това декларира Кирил Петков в интервю за " Шпигел "  след въпрос по какъв начин ще ръководи в коалиция с някогашните комунисти. " Това, което има значение, е, че аз желая да заема поста на министър председател ", отвръща той и добавя за супер пълномощията на Василев.

Любопитно е, че тази детайлност за бъдещата конструкция на възможното съдружно държавно управление още не е съобщавана в България, само че е споделена с немското списание предходната седмица. Разговорът е оповестен в понеделник под заглавие " Ще бъдем безмилостни в използването на закона ".

Разговорът стартира с конкретизиране, че договарянията още не са завършили и няма нито коалиция, нито държавно управление. " Все още няма ", отвръща Петков, и акцентира по какъв начин за пръв път в България са провели обществени съвещания на 18 работни групи и пробват " точка по точка " да съберат четири партии " с доста разнообразни история и партийни платформи ". (бел.ред. - това бяха продължаващи до 7 часа сесии за показване позициите на всяка партия и опит за разказване на единодушието и несъгласието по съответни точки, от време на време надхвърлящи 30 на брой; заключителните протоколи с формулировките останаха поверителни)
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР