Асен Василев също като Христо Иванов заподозря връзка между акцията

...
Асен Василев също като Христо Иванов заподозря връзка между акцията
Коментари Харесай

Асен Василев за аферата Нексо: Медийна димка, разследваните ще осъдят България

Асен Василев също като Христо Иванов заподозря връзка сред акцията на прокуратурата и службите, и връчването на третия мандат. Той предвижда, че разследваните по " Нексо " ще осъдят страната ни, а съгласно него нямало закононарушение, в случай че държавният бюджет не е ощетен, а става дума за частно-правен спор.

За връзката сред определения миг - тъкмо преди президентът да връчи третия мандат, за който се спряга най-много името на Демократична България, Василев предложи да се пита прокуратурата. 

" ГЕРБ постоянно могат да намерят причина да не поддържат кабинет, а главната причина ще е, с цел да няма правосъдна промяна. Причината очевидно е " Нексо " или каквото са измислили като скандал на седмицата ", заключи съпредседателят на Политическа партия в изявление по Дарик радио.

Според него определеният миг не е инцидентен, само че този въпрос би трябвало да бъде заложен на прокуратурата.

" Другият въпрос към прокуратурата е за какво не се вършат процесуално-следствени дейности пред съда, а чухме конференция. Голяма медийна димка се пусна, аз мощно се колебая, че в съда нещо ще бъде потвърдено ", съобщи Асен Василев.

И предвижда, че четиримата обвинени и останалите разследвани лица след това ще осъдят страната ни.

" Крайният резултат от тези дейности, това, което ще се случи, е най-вероятно България да бъде наказана от тези лица, на които им е повреден ползата, които прокуратурата атакува, и да би трябвало да плащаме от бюджета компенсации ", предвижда Василев.

Той въпреки всичко посочи, че Политическа партия не са получавали дарения от чиновници на " Нексо " - нещо, за което от Демократична България си признаха.

" Имахме над 5-6000 индивида, които са давали дарения, всичко е обществено и се предава към Сметна палата. Проверихме - нямаме дарения, получавани от " Нексо ", сподели Василев. 

В отговор на въпроса по какъв начин да се ориентират хората за мащаба на аферата и вредите за страната, Василев заключи, че за това се съди, в случай че има нанесени вреди на обособен човек и върху държавния бюджет.

" Има два въпроса - ощетен ли е държавният бюджет и обществените финанси, в случай че не е, оттова нататък е частно-правен спор, по който прокуратурата би трябвало да си свърши работата, в случай че някой е ощетил някакви други хора ", счита Асен Василев.

Преди ден прокуратурата разгласи, че четирима души са с повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за пране на пари, данъчни измами, компютърни закононарушения и осъществяване на банкова активност без лиценз.

Операцията е интернационална, защото става въпрос за вреди за близо 100 милиарда $ по целия свят. 

Стана ясно, че групата " Нексо " е разследвана в Съединени американски щати от повече от една година, а неофициална информация овърза сегашен и някогашен народен представител от Политическа партия с разследваната компания. Настимир Ананиев от Политическа партия и Александър Ракшиев, някогашен депутат от същата партия, публично отхвърлиха да са правили нарушавания. По непотвърдена информация един от съдружниците в " Нексо " е някогашният съпартиец на Ананиев от времето на ДБГ и Република България - Антони Тренчев. Ананиев отхвърли двамата да са съдружници и се закани да съди Слави Трифонов и всеки, който урони репутацията му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР