Асен Василев от Продължаваме промяната заяви в предаване на бТВ,

...
Асен Василев от Продължаваме промяната заяви в предаване на бТВ,
Коментари Харесай

Асен Василев: Администрацията трябва да намалее с 30 хил. души

Асен Василев от " Продължаваме промяната " съобщи в предаване на бТВ, че в границите на идната година централната администрация поетапно би трябвало да намалее с 30 000 души.

Василев, който се сочи и като сигурен предстоящ вицепремиер и министър на финансите, изиска да се дефинира коефициент на взаимозависимост сред междинната работна заплата и оптималния застрахователен предел от 2.3 и той да се приложи още идната година, което ще го увеличи с 450 лева до 3450 лева Той още веднъж напомни, че за трета поредна година прагът остава 3000 лева, а в това време междинната работна заплата се е повишила.

Предлаганият предел е най-ниският от въвеждането на оптималния застрахователен приход и предлаганото съответствие подсигурява сигурност за 4 година напред и изясненост по какъв начин ще се образува и отсега нататък, сподели Асен Василев.

Според него тази стъпка няма да усили сивия бранш, тъй като хората с приходи над 3000 лева няма да стартират да ги укриват. Василев счита, че при въвеждането на този коефициент спомагателните доходи ще са в границите на 100 млн. лева при 500 млн. лева към края на ноември вследствие на по-добрата работа на приходната администрация и прекъсването на течове в страната.

" Всички би трябвало да могат да носят идентична тежест. И желаеме като сигнал да изпратим това, че няма богата страна с ниски заплати. Ако някой вложител поради 50-100 лева на месец на служащ би напуснал страната, по-добре да не е в страната ", сподели Василев пред бТВ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР