Асен Василев, който като служебен финансов министър отписа датата 01.01.2023

...
Асен Василев, който като служебен финансов министър отписа датата 01.01.2023
Коментари Харесай

Отписалият 2023 г. за влизане в Еврозоната Ас. Василев сега ни иска там от 2025 г.

Асен Василев, който като длъжностен финансов министър отписа датата 01.01.2023 година, на която България се бе споразумяла с Европейски Съюз с документ от 9 юли 2020 година да влезе в Еврозоната , две години по-късно внезапно изиска ускорение на процеса. Като не влязохме дружно с Хърватия, както се бяхме разбрали, в този момент се надяваме на втори късмет.

" България задава 1 януари 2025 година като целева дата за въвеждането на еврото у нас ”, излиза наяве от разпореждане на Министерския съвет, оповестено за публично разискване. В него се предлага основаване на Координационен съвет за подготовката ни за участието в Еврозоната.

България обаче не е в позиция за това, защото не тя приема в клуба, а неговите членове. Страната ни нито тази, нито идната година ще дава отговор на водещите условия за попадане в Еврозоната като инфлация и недостиг. В личната бюджетна прогноза на същия Ас.Василев данните, въпреки и понапудрени, не дават такова съображение за извършване на критериите, в противен случай.

Кирил Пламенов

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР