Асен ВасилевКоалицията ДБ-ПП“ ще направи всичко възможно след изборите на

...
Асен ВасилевКоалицията ДБ-ПП“ ще направи всичко възможно след изборите на
Коментари Харесай

Асен Василев: Готови сме да направим кабинет, но без ГЕРБ

Асен Василев
„ Коалицията „ ДБ-ПП “ ще направи всичко допустимо след изборите на 2 април да се сформира кабинет и ще предложи държавно управление на малцинството. “ Това сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев. По думите му няма да търсят партньорство с ГЕРБ.

„ Съотношението в листите сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ е направено на база резултатите от предходните избори “, сподели Василев. Той счита, че това е най-честният метод на систематизиране.

Акцентира, че 6 партии би трябвало да влязат в една листа, ето за какво е обикновено „ на места да има искри, да има недоволни “.

За включването на Лена Бориславова в листите Василев разяснява, че тя ще помогне на идеята на обединението. „ Изключително значимо е да има дами, които са подготвени да се борят, макар помията, която се излиза в политиката “, акцентира той.

Допълни, че се сплотяват към концепцията „ българите да живеем с приходите, стандарта, средата и справедливостта на европейци “. „ Целта е да се зададе ясна посока накъде да върви страната, защото през последните 4-5 години се е изгубила “.

Като значими за страната цели дефинира участието на България в Шенген и Еврозоната.

„ Влизайки в Еврозоната най-малкото – българските компании няма да заплащат 1 милиарда лв. за превалутиране. Тези средства ще остават в бизнеса – могат да отидат за машини, нови пазари, заплати “, сподели още Василев.

Според него с участието ни в Шенген ще бъдат доста улеснени българският експорт и импорт към европейските страни, защото сега превозвачите чакат по няколко дни по границите.

За инфлацията Асен Василев даде образец с страни със подобен профил на България – при 14% повишаване в страната ни, в Унгария е 26%, в Латвия – 21, 19% в Чехия и Естония и така нататък “ Инфлацията удари Източна Европа поради войната в Украйна, с оглед по-голямата взаимозависимост от съветски горива. Заплатите по отношение на цените – българските жители са напред, малко, само че напред “, съобщи Василев.

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ бе безапелационен, че ПП-ДБ желаят да ръководят, в случай че завоюват изборите и по този начин опроверга рецензиите на своите политически съперници, че се борят за локалните избори.

„ Правителство в този момент, което ни води към Европа. Големият въпрос е кой ще е първи. Това е значимо за България, тъй като ще покаже в каква посока ще тръгнем. Готови сме да създадем всичко допустимо да има кабинет, тъй като първият е получил доверие да зададе посоката на страната. Ще предложим държавно управление на малцинството. Има опция за диалози с ГЕРБ, в случай че се почисти от хора със зависимости и които са в листата „ Магнитски “. Аз не виждам обаче вид за кабинет с ГЕРБ “, изясни той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР