Асен Василев е вицепремиер по еврофондовете и министър на финансите

...
Асен Василев е вицепремиер по еврофондовете и министър на финансите
Коментари Харесай

Кой е Асен Василев - предложението на Продължаваме промяната за премиер

Асен Василев е вицепремиер по еврофондовете и министър на финансите в държавното управление в оставка с министър председател Кирил Петков. Той е претендентът за министър председател, който „ Продължаваме Промяната” разгласи, че ще предложи да оглави нов кабинет с мандат на партията в границите на този парламент. Това уточни по-рано през днешния ден министър-председателят в оставка Кирил Петков.

Асен Василев е роден на 9 септември 1977 година в град Хасково.

Заема поста министър на финансите от 12 май 2021 година до 15 септември 2021 година в първия длъжностен кабинет на министър-председателя Стефан Янев, назначен от президента Румен Радев.



Бил е министър на стопанската система, енергетиката и туризма в състава на служебното държавно управление на Марин Райков от март 2013 година до 29 май 2013 година



Асен Василев е приключил стопанска система в Харвард и е специализирал бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School, написа в автобиографията му, оповестена от Министерството на финансите, напомня Българска телеграфна агенция.

Съосновател и шеф е на Центъра за стопански тактики и конкурентоспособност.



Преподавател е в програмата за стопански напредък и развиване, афилиирана със Софийския университет “Св. Климент Охридски” и с Центъра за тактики и кoнкуретоспособност в Harvard Business School.

От 1999 година до 2004 година Асен Василев работи като съветник в Monitor Group в Съединени американски щати, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи планове за маркетинг и стратегическо развиване на огромни интернационалните компании в телекомуникационната промишленост, енергетиката, минното дело, застрахователната промишленост и в редица огромни производители на потребителски артикули.

довечера - гледайте онлайн от 21 ч по БНТ1



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР