Асен - синът на Къци Вапцаров, изнесе миниконцерт на най-оживената

...
Асен - синът на Къци Вапцаров, изнесе миниконцерт на най-оживената
Коментари Харесай

Синът на Къци Вапцаров припечелва като уличен музикант

Асен - синът на Къци Вапцаров, изнесе миниконцерт на най-оживената софийска комерсиална улица - Витошка, видя HotArena.

Момчето хвана китарата и стартира да свири, като бързо събра минувачи, които приветстваха осъществяването му. Никой от тях обаче не го разпозна, макар, че няколко пъти е давал изявленията с татко си по малкия екран, а и самият той към този момент дава изявленията, тъй като е обещаващ композитор с кариера в Холивуд. Асен свири и на сцената на " Като две капки вода " по време на осъществяване на баща си. 

Къци самичък се похвали с гения на сина си като пусна клип във Facebook, под който написа " Това е от поредицата " Известни хора свирят на улицата и никой не им обръща внимание ". Асен решил да захлебва на улицата не тъй като е скъсал джоба, а поради гения си. Момчето просто обича да свири, само че в случай че някой ден закъса финансово, умерено може да цялостни шапката с гения си. 

След като приключва, Асен отпътува в Бостън, където стартира да учи композиране в музикалния лицей “Бъркли ”. “Кандидатствах и в още няколко университета в Щатите, само че от “Бъркли ” ми дадоха стипендия за писане на музика. А колежът е от най-хубавите. Там са се учили композитори като Пат Матини, Стив Вай и Хауърд Шор, който е писал музиката за “Властелинът на пръстените ”. Понякога доста от огромните имена в музиката преподават в университета като гост-лектори ”, споделя Асен.

Отначало учи китара, само че по-късно специализира в писането на киномузика. След като приключва, се мести в Меката на киното – Лос Анджелис. Там Асен стартира двумесечен стаж при най-търсения композитор в Холивуд – Ханс Цимер. „ За да станеш част от стажантите на написалия музиката за блокбастъри като “Гладиатор ”, “Генезис ” и “Интерстелар ”, е нужно да се бориш с доста претенденти. Чрез другар получих имейла на един от координаторите на студиото на Ханс Цимер. Там постоянно има по 100-ина искащи, от тях след изявление избират 20 души – споделя Асен. – В студиото работят към 50 композитори, на които можеш да помагаш в работата им ”.

Сред триумфите в своята кариера, Асен Вапцаров съумява да композира и продуцира истинска музика и саундтракове за многочислени награждавани филми, телевизия, рекламни акции и спектакъл. Той композира музика в рондо форма към спектакъла „ Лъвът през зимата “, основан от Александър Морфов, един от водещите създатели в театралната сфера на Европа и България.

Вапцаров написва и продуцира музиката на „ Над мъртвото му тяло “, награждаваният късометражен филм от режисьора Рамон Торес, който печели първа премия като „ Изборът на публиката “ на Международния кино фестивал в Ринкон, Пуерто Рико, прочут като „ най-знаменития и най-честван фестивал в страната “, написа Галерия.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР