Асен Агов, а не Ку-ку, налага Милен Цветков като лице

...
Асен Агов, а не Ку-ку, налага Милен Цветков като лице
Коментари Харесай

Екс депутатът Асен Агов: Аз направих журналист от Милен Цветков!

Асен Агов, а не „ Ку-ку ”, постанова Милен Цветков като лице в малкия екран. Именно той го назначава на работа в постройката на „ Сан Стефано ” 29 и го пуска в ефир. Това декларира през днешния ден някогашният шеф на националната телевизия и именит народен представител от Съюз на демократичните сили.

Славният в миналото ефирен водещ и колежката му Нери Терзиева , които българите при започване на 90-те знаят като водещи на централната новинарска емисия „ По света и у нас ” подали ръка на Милен в смутните времена, когато в страната интензивно се наливат основите на демокрацията.

Цветков правел усещане с сексапил и грамотност. Имал дълга коса, която връзвал на опашка, само че поради драгите телевизионни фенове се наложило да подстрижел. Бил подготвен да работи за идните промени и надъхан за цялостното събаряне на алените ръководещи.

Почнал като елементарен кореспондент, който спирал жителите по улиците, с цел да прави анкети по наболели проблеми и да събира хорските отзиви. Първо се изявявал в „ Ку-ку ” против алегоричен хонорар, само че Асен Агов толкоз го харесал, че настоял да му дадат щатен контракт и да го пуснат като кореспондент в новините.

„ С Нери го взехме напряко от студентската стачка, където той гладуваше. Милен е част от онази група младежи, които въведохме с в малкия екран, с цел да сменим комунистическия й образ, с цел да създадем нова телевизия и хората да почувстват смяната. След като ни уволниха с Нери, Милен го притиснаха. Цензурата се завърна, цареше мракобесие. Той напусна и отиде да прави салами. Това е един от най-любимите ми ученици в публицистиката. Бързо учеше.

 

Неслучайно, когато му се обадих да представим книгата ми, беше седмица преди карантината, той мигновено се съгласи, без никакви ангажименти.

 

Милена Милотинова е от същата тази кохорта. Те бяха младежи на по 19-20 години. Вяра Анкова също беше от тези нови лица, тогава тя беше единствено на 21. Тези младежи са привикнали да пазят достойнството си, достолепието си, да се пазят ”, връща лента на спомените Асен Агов, който от месец не пропуща ефирен ефир, където да показа творбата си – „ Добър вечер дами и господа! Бягството на България към свободния свят ”.

Четивото съставлява персонален взор към историята на актуалното българско общество. Описани е прехода с неговите митинги, гладни стачки, комунистически гонения и куп демократични безредици, написа „ Уикенд “.

Днес малко на брой си спомнят, че Агов е първият водещ на „ По света и у нас ”, който от ефира на националната медия произнася репликата: „ Добър вечер, дами и господа ”, вместо 45 години звучалата „ Добър вечер, другарки и приятели ” в края на 1989 година

Заглавието на книгата му е въодушевено от фразата, трансформирала се в знак на устрема за самостоятелност в публицистиката и откъсването от комунистическото минало. Милен Цветков обаче влиза в спор с него – съгласно младежа по-правилно е да се споделя „ Госпожи и господа ”.

Сред специфичните посетители на представянето на записките на Асен Агов в „ Сити Арт Марк Център ” на 5 март са Милен Цветков и Милена Милотинова , която през днешния ден е водеща в „ България он еър ” – като неговите най-доверени възпитаници. Това е последната световна изява на Цветков, който обществено изрича поздравления за книгата и написаното на нейния създател. Именно на това показване Милен признава, че Агов го назначава на работа в националната медиа.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР