ASB Classic, първи кръгГрегоар Барер – Джон Иснър 6-7(3), 7-6(5),

...
ASB Classic, първи кръгГрегоар Барер – Джон Иснър 6-7(3), 7-6(5),
Коментари Харесай

Квалификант отстрани двукратния шампион Иснър в Оукланд, аут е и защитаващият титлата си


ASB Classic, първи кръг
Грегоар Барер – Джон Иснър 6-7(3), 7-6(5), 6-3


Френският квалификант Грегоар Барер записа една от най-големите победи в кариерата си, откакто в профил двукратния първенец от шампионата в Оукланд Джон Иснър.

Световният №88 видя 28 аса от американеца, само че въпреки всичко съумя да го победи след 6-7(3), 7-6(5), 6-3. За Барер, който в първия кръг на пресявките в профил Александър Лазаров, това е четвърти триумф над противник от топ 50.

Единственият пробив в целия мач пристигна в осмия гейм на третия сет, когато французинът осъществя страховит ретур уинър след втори сервис на американеца.

До момента Барер нямаше триумф над толкоз вискоранкиран противник навън, само че в действителност и през днешния ден това не му се наложи. Причината е, че поради циклона Хейс всички срещи бяха преместени в зала. Барер изигра превъзходен мач на личния си сервис с 84% успеваемост на първи и 69% на втори. Той по този начин и не даде благоприятни условия за пробив.

В същото време 28-те аса на Иснър го приближиха на единствено 12 от това да се трансформира в първия човек с 14 хиляди аса на равнище АТР. За Барер следва мач със сънародника му Констант Лестиен.

Аут от шампионата е и спечелилият в конкуренцията от 2022-а Юго Умбер. Той отпадна след 6-7(4), 6-7(3) от Кристофър Юбенкс.

В останалите мачове:

Маркос Гирон – Федерико Кория 6-7(5), 6-4, 7-5

Алекс Молчан – Кентан Алис 3-6, 4-6
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР