Асът на отбора на Movistar Найро Кинтана спечели втория етап

...
Асът на отбора на Movistar Найро Кинтана спечели втория етап
Коментари Харесай

Кинтана спечели втория етап на Вуелтата

Асът на тима на " Movistar " Найро Кинтана завоюва втория стадий в тазгодишното издание на колоездачната Обиколка на Испания. Колумбиецът бе най-бърз в 199-километровата права сред Бенидорм и Калп, спирайки хронометрите с време 5:11.17 часа при междинна скорост от 38.5 км/ч. След Кинтана с 5 секунди забавяне финишираха Николас Роуч (Sunweb), Примож Роглич (Jumbo - Visma), Ригоберто Уран (Education First) и Фабио Ару (Emirates). Колумбиецът, който завоюва конкуренцията през 2016 година, нападна останалите от групата 3 км преди края на стадия и се откъсна.

В генералното класиране Мигел Анхел Лопес не съумя да резервира алената фланелка. Колумбийският играч на " Astana " остана без съотборниците си в последните 15 км, като не съумя да се включи в групата на директните си противници в дешното съревнование.

Така класирането оглави Роуч с общо време 05:26:12 часа. Кинтана е втори с 2 секунди закъснение, а трети все още се намира Ригоберто Уран с 8.

Днес следва третият стадий в надпреварата - 188 км от Иби до Аликанте. Етапът е маркиран като спринтьорски, само че още веднъж включва поредност от изкачвания, последното, от които е във финалните 10 км.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР