Асансьори в цялата страна ще спрат на 25 април като

...
Асансьори в цялата страна ще спрат на 25 април като
Коментари Харесай

Асансьорите спират утре, да повървим пеша

Асансьори в цялата страна ще спрат на 25 април като част от интернационалната самодейност Ден без асансьори No Elevators Day.  За четвърта поредна година идеята сплотява  всички, които  могат да вървят пешком и желаят по този метод да показват какъв брой значима е физическата интензивност. 

Този път Ден без асансьори търси своя участник № 500 000 в България, който ще стане български дипломат на самодейността в акцията NowWeMOVE. Късметлия ще бъде определен посредством чоп измежду всички участници, употребявали формалния хаштаг в обществените мрежи: #ЯмСтълбиЗаЗакуска.  

Сред дейните университети, които се включват през 2018-а, са  редица висши образователни заведения, измежду които и филиалът на Техническия университет под тепетата.

В Пловдив една от високите здания с публично предопределение е някогашният партиен дом. Тя е на 12 етажа и в нея през днешния ден са настанени разнообразни общински служби. Асансьорите обаче се стопират в този ден единствено алегорично, тъй като има жители и чиновници, които по здравословни аргументи не могат да се качат пешком до 12-ия етаж.  

Зам.-кметът инж. Димитър Кацарски, чийто кабинет се намира на 10-ия етаж, всеки ден дава образец на можещите, само че мързеливи, като завладява стълбите, вместо да употребява асансьора.

Организатор на Деня без асансьори е съдружие BG Бъди деен.  Вече няколко години в последната сряда на месец април групата пробва да потвърди, че без в допълнение време и средства всеки може да способства за личното си здраве, като избере стълбите вместо асансьора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР