Асансьорът на едната кула е неизползваем преди да е пуснат

...
Асансьорът на едната кула е неизползваем преди да е пуснат
Коментари Харесай

Най-дълго строящият се надлез в Бургас е вече за ремонт

Асансьорът на едната кула е негоден преди да е пуснат

Надлезът над бул. „ Даме Груев “ в Бургас, който би трябвало да свързва новия комплекс „ Сентрал парк “ със срещуположния градски парк, към този момент се нуждае от ремонт, преди да е публично открит. Съоръжението се строи за рекорден период – бе стартирано още през 2017 година, само че и сега към момента не е пуснато в употреба. То в никакъв случай не бе обезопасено по този начин, че минувачите да нямат допир с него.

Резултатът е, че вратата на приземния етаж на единия от двата обслужващи го асансьори е избита. Някой е тествал върху нея юмручния си размах или силата на ритника си.

Без ремонт този асансьор, който в никакъв случай към момента не е работил, няма по какъв начин да бъде пуснат. Мястото е налично и сега, което прави изтърбушената врата примамлива цел и за други бургаски батки, минаващи край нея.
 Юмрук или ритник на бургаска батка е видял сметката на приземната врата на чисто новия асансьор
Единствените табели, предупреждаващи, че пасарелката към момента не би трябвало да се употребява от минувачи, наместо долу на входа ѝ, са сложени едвам горе.

Надлезът има и други особености, които занапред предвещават бъдещите му проблеми. Част от металната орнаментика по него е с отвори, поемащи влагата и дъждовете, което с времето ще задвижи корозионни процеси.
 Металната орнаментика не е уплътнена и в този си тип ще събира влага – идеална среда за поява на ръжда
Друга част пък следва странна архитектурна логичност, тъй като виси във въздуха, без да е захваната за срещуположната стена.
 Архитектурното виждане за някои детайли, които просто висят във въздуха, е странно
В момента към надлеза няма осведомителна табела, указваща какъв е пусковият му период.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР