Асанж получи правото да обжалва екстрадицията, постанови Върховния съд на

...
Асанж получи правото да обжалва екстрадицията, постанови Върховния съд на
Коментари Харесай

Асанж с право да обжалва екстрадицията


Асанж получи правото да апелира екстрадицията, постанови Върховния съд на Обединеното кралство, написа БГНЕС.

" Лондонският Върховен съд позволи на създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асанж да апелира решението за изгонването му в Съединени американски щати ", се споделя в изказване на съда.

На 10 декември Върховният съд анулира по-ранно решение на английски магистратски съд, съгласно което би било " потискащо " 50-годишният австралиец да бъде екстрадиран и предаден на американската правосъдна система поради психологичното му здраве и риска от самоубийство.

Сега съдът позволи на Асанж, който е изправен пред 18 обвинявания, свързани с публикуването на 500 000 секретни американски досиета, да апелира това решение пред най-висшата правосъдна инстанция на Обединеното кралство по " правни въпроси от общо публично значение ".

Вашингтон желае Асандж да бъде изправен пред съда за публикуването през 2010 година от Уикилийкс на секретни военни документи, свързани с войните на Съединени американски щати в Афганистан и Ирак. Той може да бъде наказан на до 175 години затвор в Съединени американски щати, макар че е мъчно да се дефинира точната присъда.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР