ъс застудяването на времето домашният уют и комфорт стават изключително

...
ъс застудяването на времето домашният уют и комфорт стават изключително
Коментари Харесай

Ароматно есенно вдъхновение: Тарт с фламбирани ябълки и сливи

ъс захлаждането на времето домашният уют и комфорт стават извънредно значими. А ароматът на печени ябълки, носещ се из дома ни, няма аналог.


Този уикенд ви предлагаме да опитате една рецепта за ароматно есенно ентусиазъм, което да споделите със фамилията си.

Тарт с фламбирани ябълки и сливи

Необходими артикули:
10 сушени сливи без костилки1/4 ч.ч. коняк100 г масло4 ябълки "Грени Смит "1 шушулка ванилия100 г захар8 бр. точени кори

Начин на подготвяне:

Поставете сушените сливи в купа и ги залейте с коняка. Оставете ги за 20 минути.

В тиган сложете 40 г масло, половината захар и остърганата сърцевина на шушулката ванилия. Оставете ги да се разтопят. Добавете авансово обелените и нарязани на доста тънки резени (полумесеци) ябълки. Добавете половината захар и остърганата сърцевина на шушулката ванилия. Гответе 6-8 минути, до златист цвят и омекване на ябълките.

Усилете силата на огъня и излейте коняка при ябълките. Фламбирайте и изчакайте пламъците да изгаснат, а алкохолът да се изпари. Добавете омекналите сушени сливи, намалете силата на огъня и оставете сместа да покъкри на спокоен огън към 5 минути, до момента в който сосът се сгъсти. Оставете сместа встрани за 15-20 минути до момента в който изстине.

Разтопете останалото масло и го оставете да се охлади. Намажете всяка кора с масло и поръсете с кристална захар. Поставете първата кора с намаслената страна надолу в кръгла форма, като оставяте краищата на кората отвън нея. Намажете с разтопено масло и поръсете със захар идната кора и я поставете напречно на първата, с намаслената страна надолу. Подредете по този метод още 4 кори.

Изсипете пълнежа от ябълки и сливи във формата и завийте свободните краища на точените кори във вътрешността. Намажете още две кори с разтопено масло и ги поръсете с малко захар. Намачкайте всяка и я поставете в оформилата се дупка по средата на тарта. Намажете тарта с масло и печете в авансово загрята фурна на 180 градуса 25-30 минути, до златисто. Оставете тарта да изстине във формата.

Внимателно прехвърлете тарта в паница и го поръсете с малко пудра захар. Сервирайте триъгълни части, гарнирани с лъжица заквасена сметана.

За още сходни предписания последвайте канала на във.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР