Артисти са готови да започнат подписка с искане за оставката

...
Артисти са готови да започнат подписка с искане за оставката
Коментари Харесай

Театрите не са казина: Артисти готови да искат оставка от Велислав Минеков

Артисти са подготвени да стартират подписка с искане за оставката на служебния министър на културата Велислав Минеков, откакто той разяснява в изявление, че би трябвало да бъдат закрити непечелившите " предприятия " в театралните среди.

Това съобщи ръководителят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев пред " Нова телевизия ".

Системата в театрите е недофинансирана макар наливането на милиони, уточни Мутафчиев.

" Ние сме подвластни от публиката си, това не е хазарт. Не повеждам борба с Минеков, само че няма да позволим закриване на институции. Колеги ме питат дали да стартират подписка с искане на оставката му ", сподели Мутафчиев.

Според артиста би трябвало да има диалози на гилдията с министъра, трябват промени поради недофинансирането, само че изрично не и затваряне.

" Не би трябвало да се намесва политиката ", съобщи Христо Мутафчиев.

По-рано ръководителят на Съюза на артистите се обърна към служебния министър посредством пост в обществената мрежа.

" Уважаеми проф. Минеков, в последните няколко часа не мога да си затворя телефона, поради десетки, да не кажа стотици създатели и механически екипи в държавните театри, опери, които се опасяват, че ще останат без работа след последното Ви изявление, че ще би трябвало да спрете " предприятията ", които носят загуба. Далече съм от мисълта, че заварвате най-прекрасната обстановка в Министерството на културата и изключително в пандемичната рецесия, в която всички се намираме през последните 14 месеца от живота си, както и поради извънредно ниския бюджет, с който разполагате ", написа Мутафчиев и прибавя:

" Но МОЛЯ, не всявайте боязън у хората, които работят в тази сфера от години и се борят като на фронт във война като тази, която описвате! Подобни изявления са причина за сериозна дестабилизация на целия бранш. Моля, инициирайте неотложен разговор с всички представители на застрашените гилдии, с цел да можем дружно да се оправим с проблемите, които очертавате! Напомням Ви, че ние не работим в предприятия! И театрите не са
казина. Малко по-различно е ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР