Артилерийските части на руската група войски Запад са поразили над

...
Артилерийските части на руската група войски Запад са поразили над
Коментари Харесай

Артилерията на руската група войски Запад е поразила 230 обекта на ВСУ на Купянско направление

Артилерийските елементи на съветската група войски Запад са поразили над 230 обекта на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), в това число пунктове за краткотрайна дислокация, опорни пунктове на взводове и артилерийски позиции. Това заяви пред ТАСС ръководителят на пресцентъра на групировката Иван Бигма, представен от " Фокус ".

" Подразделенията на група войски " Запад “ сили не престават да извършват бойни задания на Купянското направление. Мотострелковите подразделения във взаимоотношение с артилерията отблъснаха шест контраатаки на щурмови групи от 57-ма мотострелкова бригада на украинските въоръжени сили в региона на ​​Лиманско езеро. Артилерийските подразделения на групата нанесоха огнево проваляне на над 230 обекта, в това число пунктове за краткотрайна дислокация, опорни пунктове на взводове, артилерийски позиции, концентриране на жива мощ и техника на украинските въоръжени сили “, съобщи Бигма.

По думите му, по време на контрабатарейния пердах екипажът на самоходната гаубица Мста-С под командването на командира на оръдието младши сержант Владимир Казначеев е унищожил самоходна артилерийска установка " Гвоздика “ в региона на Волчий тракт.

" Средствата на противовъздушната защита на групировката в региона на Червонопоповка унищожиха безпилотен летателен уред " Лелека-100 ". Загубите на съперника на Купянско направление възлизат на до 40 военнослужещи, артилерийско оръдие, 2 минохвъргачни екипажа и един безпилотен летателен уред ", добави Бигма.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР