„Артилерията продължава да атакува в града. Към това са добавени

...
„Артилерията продължава да атакува в града. Към това са добавени
Коментари Харесай

90% от Мариупол е разрушен, едва 100 000 души са останали в града

„ Артилерията продължава да нападна в града. Към това са добавени и противников кораби, които през днешния ден работят от морето в град Мариупол “, сподели Бойченко, представен от УНИАН.

Според него обстановката в града остава доста тежка. „ На ръба на филантропична злополука сме – град без ток, без вода, без храна, медикаменти повече от месец “, напомни той.

В същото време Бойченко означи, че Руската федерация блокира всички филантропични товари, движещи се в посока Мариупол. Той напомни също, че нито един рейс, който е трябвало да стигне до града, с цел да изтегля жителите на града, не стигнал до там.

Бойченко сподели още, че по филантропичния кулоар сред Бердянск и Запорожие към този момент са били евакуирани съвсем 90 000 души, които са пътували от Мариупол с персонален превоз или пешком до Бердянск.

„ Днес в града има над 100 хиляди души, които не можем да евакуираме, макар че се прави всичко за това “, сподели кметът на Мариупол. Той прикани интернационалната общественост да се сплоти за цялостна евакуация на жителите на града.

Бойченко означи, че Русия принудително води жителите на Мариупол на своя територия. „ Това е депортация. Това е наложително тръгване от град Мариупол към по този начин наречената ДНР или към Руската федерация. Например, когато човек с оръжие влезе през нощта и каже, че това е евакуация, хора, които са били в бомбоубежище към 20 дни, излизат, качват се в колата и отиват нанякъде. И на сутринта виждат, че това не е Украйна “, описа той. По думите на кмета по-късно те се транспортират до крайната част на Руската федерация - Томск или Тамбов, а оттова се обаждат, че са стигнали до там. Бойченко сподели, че има образци, когато хората от там са съумели да заминат за Грузия, а по-късно да стигнат до Украйна.

По-рано английското разузнаване заяви, че Мариупол съвсем несъмнено е главната цел на съветските окупатори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР