Артериалното налягане е един от най-важните показатели за нашето здравето.

...
Артериалното налягане е един от най-важните показатели за нашето здравето.
Коментари Харесай

Какво да направим, ако вдигаме кръвно

Артериалното налягане е един от най-важните индикатори за нашето здравето. Промените в него могат да доведат до съществени последици. Наследственото влечение, режимът на хранене, използването на алкохол, прекомерно доста сол, наднорменото тегло, стресът и неналичието на придвижване са част от аргументите, които водят до него.
 Високото кръвно, тренировките и по какъв начин да се поддържаме във форма
Високото кръвно и вярното физическо натоварване

Как да спортуваме вярно

Здравословният метод на живот и следването на препоръките на лекарите са първото нещо, което би трябвало да съблюдаваме, в случай че подвигаме кръвно. Но има и няколко елементарни метода, посредством които, в известна степен, можем да влияем на кръвното налягане и които е добре всички да знаем.

" Ако сме подложени на мощно неспокойствие, имаме учестено дишане и пулс, то естествено и кръвното ни ще е високо. Ако седнем и се успокоим, кръвното ни налягане ще се намали. Лесно е, всеки може да го направи ", споделя пред радио Алексей Водовозов - доктор терапевт, токсиколог и член на Клуба на научните публицисти.
 Снимка 500114

Трябва да се научим да се отпускаме, да смъкваме психическото напрежение, да вземем за пример посредством медитация, йога и така нататък

На кръвното налягане въздействие оказва и размерът на течностите, отбелязва докторът. Продуктите, които съдържат огромно количество сол и спомагат за задържането на течности, ще спомагат и за повдигане на кръвното налягане.
 Снимка 500115

Всички солени артикули, полуфабрикатите, спомагателното солене на храната в чинията - това са потвърдени способи за повишение на кръвното налягане. Да понижим количеството на одобряваната сол е нещо, което всички можем да създадем, в случай че желаеме да се грижим за здравето си.
 Колко сол би трябвало да консумираме
Колко сол би трябвало да консумираме

Какво сочат данните от ново изследване

А на хората, които страдат от ниско кръвно налягане, той предлага преди всичко, напитките, които съдържат кофеин. Те ще ускорят ритъма на сърцето и леко ще вдигнат кръвното. За хипертоници е по-добре да пият безкофеиново кафе.

Продукти, които изцяло да смъкват кръвното няма, само че това не е неприятно, другояче всички щяхме да вървим сънени, споделя докторът. Все отново има някои, които могат да му повлияят.
 Храни против високо кръвно
Храни против високо кръвно

И техният позитивен ефект
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР