Артър Хейс, основател на BitMEX и опитен специалист в сферата

...
Артър Хейс, основател на BitMEX и опитен специалист в сферата
Коментари Харесай

Биткойн: Каква е най-вероятната траектория на актива според Артър Хейс

Артър Хейс, създател на BitMEX и умел експерт в областта на криптовалутите, показа своята позиция за Биткойн (BTC) в интервал на спад на пазара.

В неотдавнашна обява в блога си Хейс допусна, че както Биткойн , по този начин и други криптовалути могат евентуално да завоюват от лихвите, насъбрани върху държавните облигации на Съединени американски щати.

Хейс, който е съосновател на BitMEX, изрази мнение, че макар прогнозите, сочещи забележителен спад, той планува Биткойн да претърпи непретенциозен спад от под 5% по отношение на настоящето си състояние.

По-нататък той посочи, че чака осъзнаване измежду вложителите, че комбинираните старания на Федералния запас и Министерството на финансите на Съединени американски щати насочват обилни суми към заможните спестители.  

Тъй като този капитал се нуждае от метод за вложение, част от него евентуално ще се насочи към софтуерния бранш, както и към сферата на криптовалутите. Той акцентира, че макар че главните финансови медии може да обрисуват ужасяваща картина на внезапна промяна на цените на криптовалутите, съществува забележителен размер от капитали, които търсят дестинация във финансовите активи с лимитирано предложение като криптовалутите.

Докато някои предвиждат завръщане на Биткойн под границата от $20,000, Хейс е на друго мнение, като чака фаза на съмнения към $25,000 при започване на третото тримесечие. Той допусна, че устойчивостта на пазара на криптовалути през този интервал ще се дефинира от размера на приходите от лихви, които търсят нови капиталови пътища.

Хейс също по този начин изясни, че дейностите, подхванати от Федералния запас за справяне с ликвидните провокации, пред които са изправени американските банки, могат да дадат позитивни последствия за високорискови активи като криптовалутите и софтуерните акции.

Той акцентира на една от главните полезности на Биткойн, а точно позицията му на опция на порочната, корумпирана и експлоататорска фиатна банкова система. Тъй като обичайна банкова система среща компликации, се чака стойностното предложение на BTC да се ускори.

Хейс означи още, че Биткойн може да се възползва от нарасналата ликвидност на фиатните валути. Заможните хора са склонни да избират финансовите активи пред материалните артикули, което им разрешава безпроблемно да задоволяват желанията си. Поради лимитираното предложение на Биткойн цената му във фиатни валути евентуално ще се увеличи с разширението на предлагането на фиатни валути. Това събитие способства за 18% растеж на Биткойн от март насам.

Докато Федералният запас резервира сегашната си траектория, Хейс предвижда продължаващ напредък на софтуерните акции и криптовалутите. Той твърди, че с изключение на тези категории, има малко благоприятни условия, които оферират по-висока възвръщаемост от пласирането на средства във Федералния запас, което носи рента от близо 6%.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР