Арт терапията е лечение чрез изкуство и помага за преодоляването

...
Арт терапията е лечение чрез изкуство и помага за преодоляването
Коментари Харесай

Вяра Йорданова, арт терапевт: Изкуството премахва всякакви блокажи на ума и емоциите

Арт лечението е лекуване посредством изкуство и оказва помощ за превъзмогването на различни  проблеми, арт терапевтите са хората, които ни превеждат по пътя на лекуването посредством инструментариума на изкуството. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “ арт терапевтът Вяра Йорданова.

По думите й най-първата форма на връзка сред хората е била тъкмо посредством музика, пеенето, музика като тон доста бързо доближава до другия човек. Точно по тази причина тя е заложена в нашите усещания към света като нещо естествено. " Положителното влияние на класическата музика не се дължи на удоволствието от слушането, а методът, по който тя въздейства на мозъчните талази.  Факт е, че слушането на обичаната музика води да формиране на специфични вериги сред центровете на слуха и удоволствието, които липсват при хора без специфични музикални желания. "

Изкуството подкрепя оздравителния развой, като отстранява всевъзможни блокажи на мозъка и страстите. Арт лечението работи успокоително като развой и кара хората да почувстват, че дават нещо на самите себе си. " Давате си време да седнете, да се заиграете. Представете си, че просто вършиме една връзка с вашето вътрешно дете, което доста постоянно заглушаваме в всекидневието и това води до угнетяване на доста вътрешни усеща, потребности, които желаят да бъдат чути, “ описа още тя.

Според Вяра Йорданова има доста мощна връзка сред страстта и здравето на индивида. За имаме една прочувствена резистентност и с цел да сме мощни и да третираме вярно прочувствените контузии, би трябвало да стартираме с способността да ги разпознаваме. Когато не лекуваме прочувствените си рани, те могат да се влошат и да трансформират живота ни в доста трагичен проект. " Да сме прочувствено здрави през днешния ден е решаващо за физическото ни здраве на следващия ден. Затова е хубаво да рисуваме повече, да слушаме добра музика, да сме с хубави компании, да се обкръжаваме с положителни персони, и по този метод да лекуваме душата преди да се разболее тялото, “ безапелационна е арт терапевтът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР