Арт галерия Le Papillon с голямо удоволствие представя от 11-ти

...
Арт галерия Le Papillon с голямо удоволствие представя от 11-ти
Коментари Харесай

Андриан Бекяров в Арт галерия Le Papillon

Арт изложба Le Papillon с огромно наслаждение показва от 11-ти август до 7-ми септември 2022 финия поетичен натурализъм в творбите на Андриан Бекяров. Подготвените картини за изложбата са виртуозно изпълнени в присъщия за него подробен натурализъм, както в маслена, по този начин и в акварелна техника и са обединени от тематиката „ Когато времето спря ". Прецизният му фасон и тънък рисунък демонстрират неоспорим гений, самообладание, цялостна отдаденост към детайла и обич към изкуството. Сюжетите на неговите творби издават отношението му към класическия метод на създаване на картина и най-много светоусещане на съзерцател, оценяващ преходността на хубостта на момента. Нима ние също не изпитваме нужда да спрем времето, когато омаята на тишината, хубостта на съвършения момент, даже когато той е видимо елементарен и банален ни завладее? Този миг на мира, душевна естетика и загадъчност ни носят разнообразните по тематика картини, подбрани за изложбата „ Когато времето спря ", издаваща неговата поетична и прочувствена натура, чиято живопис споделя оттатък забележимото. Общата нишка е лиричната природа на създателя и безмълвното наличие на наблюдаващия сред всички тях. Творбите на художника внушават вътрешен мир и успокоение - сбити, без непотребен драматизъм, само че с подстрекателство за шир, изпълнени даже в разнообразни техники - маслена, рисунка с туш и перо, смесена техника с моливи, както и в разпознаваемия жанр на Бекяров на мекост и дълбочина на създаване на акварела. В тази галерия усещаме „ Лятото " и в планинските и в морските пейзажи – и в масло и в акварел, усещаме физически аромата на зрелите ябълки, като откраднат миг от „ Нощна градина ", носталгичните нотки в „ Капитанска среща ", само че и в „ Светлината от предишното ", както и пристрастеността на художника към детайла, естествено предизвикваща нашето удивление. Чувството за душевна естетика и покорност на създателя е мощно и открояващо се във всичките му произведения. Сякаш времето е застинало и е настъпил момента на съзерцаване, който да ни придвижи оттатък ежедневните мисли.

Майсторски владеещ маслената, акварелната техника, а и рисунката, Бекяров съумява да основава произведения, които съчетават в себе си наличието на въздушност, лекост, в същото време вещественост на обекта, физически размер, построен в бавната класическа техника на античните майстори. Използвайки разнообразни художнически, оптически способи в сюжетите на картините му следим както и артистична независимост във въображаемите му пейзажи, по този начин и пунктуалност в построяването на фините елементи в натюрморт, в морски пейзаж или в запечатаните кътчета страсти от планински гледки. Изграждането на облиците той реализира с изключителното си естетическо цветоусещане, неизчерпаемо самообладание, само че и надълбоко знание, работейки основно върху светлината. Всяка една форма е подробно измоделирана, тъй че да наподобява задоволително обемна и триизмерна. Нанасяйки пастьозно боята създателят реализира по-голяма експресивност и изразителност и моделира светлината с охра, кадмиево жълто, британско алено, бяло, както в предметите, по този начин и в материите с потреблението на вилатурно нанесени транспарантни нюанси. Редувайки в другите стадии на построяването на вещественост на формата велатури в топъл цвят, които вършат картината богато нюансирана, колорита гласовит, а тъмното в никакъв случай не е черно. Чрез плътността и дълбочината на маслените бои създателят ловко реализира и пресъздава щедростта и благосъстоянието на природата в пищността на застинали обекти, композиции и пейзажи.

Заповядайте на откриването на изложбата на 11.08.2022 година /четвъртък/ от 18:00 ч. в изложбения салон на арт изложба Le Papillon, ул. Драгоман 12, където в компанията на Андриан Бекяров всеки ще усети съзерцанието на спрялото време, когато хубостта и спокойствието обземат съзнанието!

Експозицията може да бъде забелязана от 11-ти август до 7-ми септемри 2022 година в изложбената зала на галерията във Варна, ул. Драгоман 12, а също и да бъде прегледана на уеб страницата artpapillon.com или fb: Le Papillon Art Gallery.

Изложбата е част от „ Годишна стратегия на Арт Галерия Папийон ", подкрепена от Национален фонд „ Култура " към Министерство на Културата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР