Арт Галерия Le Papillon представя творбите на двама автори, превърнали

...
Арт Галерия Le Papillon представя творбите на двама автори, превърнали
Коментари Харесай

Арт галерия Папийон представя Валентин Ангелов и Петко Арнаудов изложба живопис и скулптура

Арт Галерия Le Papillon показва творбите на двама създатели, трансформирали се в отличен тандем през годините след сполучливи взаимни изложения - живописеца Валентин Ангелов и скулптора Петко Арнаудов. От 28 октомври до 18 ноември 2020г. в пространството на галерията къси есета под формата на картини и скулптурни обекти ще описват двама създатели с извънредно богата фикция, тънко възприятие за комизъм и високо майсторски умения да се показват във всички материали, а и жанрове.
Критиците споделят, че късата повествователна форма, като есето, е плетеница от словосъчетания, фрази и параграфи в един необикновен и несравним миш-маш на въображението. Подобно на тях творбите от актуалната галерия с литературната тематика „ Есеистично “ са видимо независими и без забележима връзка посред им. Всяка една от тях, обаче е обособен остров – дребен роман, богат на асоциативни препратки, форми, цвят, страсти, случки, които дружно отразяват моментното светоусещане на създателите и забележимото им бягството от действителността, изключително поради изключителната обстановка, с която живеем последните 8 месеца. Тяхното изкуство на полета на въображението е завладяващо с позитивното си отношение към света, с чувството за усмивка, по този начин както морето почиства мисълта ни от всички паники със силата на природата. Експозицията е самобитен диалог за фантазни пътуващи острови, морски крайбрежия, морски съдове и риби от неръждаема стомана, ангели, пазители на живота, само че всичко поднесено с тънък есенен лъх. Така от къси живописни есета незабелязано влизаме в „ Есенистичното “ слънчево и закачливо въодушевление на двамата създатели, където „ н “ ни припомня за хубостта на сезона есен.
 T.A.G. - галерия на Ивайло Христов в изложба Аросита " T.A.G. " - галерия на Ивайло Христов в изложба " Аросита "
Откриване, при съблюдаване на ограниченията за сигурност: 28 oктомври, 17:00 – 20:00 ч. на 28 октомври Докосване и тръгване. Астерои...
Всяка картина на Валентин Ангелов сама по себе си е малко есе – в съзнанието на фена без думи се промъкват разнородни истории – от носталгични разкази за действителни и нереални случки, до възможни приказки за рицари, ангели и митични същества, загадъчни дами и странни острови. Възхитително е майсторството, с което съумява да побере не просто един повсеместен сюжет, а същински дребни светове единствено в едно платно. Фината му подробност и положителните рисувачески умения са в естетика на платното с експресивната четка на ярките цветове, които издават бурния му, прочувствен свят. Цветовете си играят със светлината и сянката. Редуване на плътни и вилатурни полета, основават чувството за живот. Сякаш персонажите излизат и искрено ни описват истории.
Валентин Ангелов е прочут в региона на маслената живопис, графиката и илюстрацията. Преподава в Българо-датски лицей рекламен дизайн, илюстрация и приложна графика. И интензивният му креативен живот неизбежно дава отражение върху сюжетния облик на композициите му и изразните похвати, с които борави.
В тази експозиция ще се насладим на творби в разнородни техники, тематики и направления. Освен мистичните си, с готически детайли, постоянно сюрреалистични живописни платна, той е подготвил и цветни пейзажи, въодушевени от морето. Дълго могат да се съзерцават морските му нежни или дейни, „ опалови “ пейзажи, запечатали настроението от действителното или имагинерно пространство.
Петко Арнаудов е ваятел, който не се лимитира единствено в региона на изящната бронзова пластика. През последните години създава дизайнерски обекти като нетрадиционни осветителни тела, дизайнерски съдове за дома, вази, тъй наречените фруктиери и други, само че всички с функционалност и подтекст. Изявява се и в региона на дизайна и пространственото оформление. Често съчетава в даден обект няколко материала - топлотата и уюта на дървото с категоричността на метала и деликатността на стъклото. Умело трансформира творби на изкуството в интериорни дизайнерски решения, като им придава нов смисъл. Усещаме финото му възприятие за комизъм в фруктиера с формата на склон, примамваща окото на фена. Хиперболизирани предмети от метал и дърво, като самобитни кораби от остарели чугунени ютии, изразителността на риба от дълбините или железни плодове и зеленчуци объркват визията ни за действителност.
 Галерия Структура показва Изкуство и политика - Конфронтации и съжителства Галерия " Структура " показва " Изкуство и политика - Конфронтации и съжителства "
Галерия " Структура " показва " Изкуство и политика - Конфронтации и съжителства " с присъединяване на Ото Дикс, Хана Хьох, Йозеф Бойс, Гюнтер...
Експозицията разкрива символиката на артистичния тандем, с която боравят – простичка и в същото време дълбока, обхващаща както забележимото, по този начин и невидимото за окото битие.
Заповядайте на вернисаж на изложбата на 28.10.2020 /сряда/ от 16.00 ч. до 19.00 ч. в изложбения салон на арт изложба Le Papillon и ще се потопите в откровените завладяващи истории от творбите им, поднесени с тъничък комизъм дружно с Валентин Ангелов и Петко Арнаудов!
Изложбата може да бъде прегледана от 28-ми октомври до 18-ти ноември 2020 година в салона на Aрт Галерия Le Papillon на ул. Драгоман № 12, както на уеб страницата на галерията artpapilllon.com и на фейсбук страницата Le Papillon Art Gallery.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР